תשובות בדיקת אקו לאחר טיפול כימוטרפי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/10/2006 | 09:54 | מאת: ויוי

בני בן 25, חלה בהודג'קין לפני 9 שנים, עבר טיפול כימוטרפי והקרנות והבריא. בין היתר הוא מבצע מעקב שנתי לתפקודי הלב ע"י בדיקת אקו (אחת התרופות שקיבל היתה אדריאמיצין, שעלולה לגרום לתופעות לוואי מאוחרות). כל תפקודי הלב תקינים, אבל ערכי ה-SF שהיו כל השנים בטווח 43-45% ירדו הפעם ל-33%. הרופא אמר לנו שהכל תקין, אך במכתב הסיכום נכתבה המלצה להשלמת הבדיקה ע"י ביצוע אקג למדידת מרווח P-R ו-QT. ניסיתי לברר באינטרנט מהו ה-SF ולא מצאתי מידע בנושא. האם יש סיבה לדאגה? אודה על הסבר קצר לממצא. תודה רבה מראש.

09/10/2006 | 20:30 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

FRACTION SHROTENING זהו מדד לתיפקוד חדר שמאל, אם הרופא אמר שהכל תקין - אזי הכל בסדר. הערך שנמדד הוא בטווח התקין בברכה, דר' אריאל רוגין

09/10/2006 | 23:40 | מאת: ויוי

ד"ר רוגין, תודה גדולה על הזריזות ועל ההסבר המספק. "עשית לי" את החג. יישר כוח! חג שמח, ויוי

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים