כסוי אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/10/2006 | 21:06 | מאת: בר

אני בת 45 וסובלת מ- mvp.עלי לעבור שיקום שיניים ממושך. בעוד 4 ימים עלי לעקור שתי שיניים והרופא ביקש ממני ליטול שני מיליגרם מוקסיפן שעה לפני העקירה. הבעיה היא שאני פוחדת לבלוע ארבעה כדורי מוקסיפן 500 בבת אחת!!! העניין הוא שטיפול זה הוא רק ראשון בסדרת טיפולים שתצריך נטילה נוספת של מוקסיפן. מה לעשות!? האם להסתכן ולגשת לטיפול ללא אנטיביוטיקה בכלל? יש לציין שאני שוקלת רק 53 קילוגרם. האם אני יכולה לבלוע רק שלושה כדורים במקום ארבעה? איך נקבעת כמות האנטיביוטיקה הדרושה לכיסוי-האם לפי משקל המטופל? תודה על תשובתך

08/10/2006 | 07:43 | מאת: ד"ר ארתור קרנר

שלום בר, אם יש אי ספיקה מיטרלית המלווה MVP יש צורך בטיפול אנטיביוטי למניעה של אנדוקרדיטיס לפני טפול שיניים. 2 גר' מוקסיפן הינו המינון המומלץ למבוגרים (גם במשקלך) שאינם רגישים לפניצילין. עלייך לקבל טיפול לפני כל טיפול שיניים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים