צינתור לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/01/2006 | 19:39 | מאת: **שחיינית**

הייתי רוצה לדעת יותר דברים על צינתור לב..... בבקשה אם אתם יכולים להסביר לי מה זה בכלל אני ישמח מאד! בתודה מראש

04/01/2006 | 13:31 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לשחיינית שלום רב, צנתור לב לב הינה בדיקה אבחונית אשר בודקת את הלב או חלקים ממנו. בדרך כלל מדובר בצנתור שמדגים את העורקים שנותנים את אספקת הדם ללב עצמו. באמצעות הצנתור אפשר לגלות היצרויות בעורקים וגם לטפל בעזרת בלון אשר פותח את ההיצרות ולאחר מכן עם תותב (סטנט) מעין רשת שתומכת את העורק. הפעולה נעשית בהרדמה מקומית בלבד תחת שיקוף רנטגן ולוקחת כ - 30 דקות. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים