סיכון להתקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/10/2006 | 13:16 | מאת: שירה

שלום רב, לדעתי לבעלי יש סיכון גבוה ללקות בהתקף לב. הבעיה שהוא לא מוכן לראות אף רופא. 1. יש לו לחץ דם של 160 על 110. נבדק הרבה פעמים בחודשים האחרונים. 2. בבדיקות דם מאתמול נמצא שיש לו טריגליצרידים גבוהים 450, כולסטרול 250. LDL 130. 3. יש לו עודף משקל של 10-15 ק"ג מעל מה שאמור. השומן מתרכז ברובו בבטן. 4. הוא מעשן מעט, לא אוכל פירות וירקות בכלל, עושה הרבה פעילות של הרמת משקולות וזו הפעילות היחידה. 5. לאימו יש מום בלב, יש לה קוצב ושני ההורים סובלים משומנים גבוהים בדם. (לוקחים כדורים) והאם גם מלחץ דם גבוה. 6. הוא עובד בשתי עבודות, סובל מלחץ ומתח באופן קבוע, כל הזמן עצבני, ישן מעט (עובד גם בלילה). הוא רק בן 30. זהו. מה עושים? איך אפשר לעזור למרות שהוא לא רוצה לקבל עזרה? הוא כן מוכן להתחיל בדיאטה. תודה, שירה

04/10/2006 | 13:20 | מאת: שירה

בשבועות האחרונים הוא מתלונן על כאבים בחזה. לחץ במיוחד שהוא נושם. האם זה יכול להיות קשור? אולי זה קשור למשקל, לבטן הגדולה?

04/10/2006 | 20:25 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום ותודה על פנייתך. את צודקת ב 100%, חובה לנקוט בהקדם במספר צעדי מניעה בכדי לצמצם האפשרות לארוע לבבי. חשוב במיוחד השומנים, העישון ועודף המשקל. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים