מועקה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/01/2006 | 12:33 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני סובלת מצניחת מסתם מטרלי ואי ספיקה מטרלית מנימלית. בכל פעם שאני מגיעה לרופא שיניים מתחיל הדיון מחדש האם יש לקחת פרופילקטי בכל טיפול או רק בטיפול עם התערבות עמוקה . אני מעדיפה לקחת תמיד. לאחר שביצעתי את הטיפול נפל לי הכתר הזמני שהרכיב הרופא ונאלצתי לחזור אליו שוב להדבקה חוזרת אלא שהפעם לא לקחתי אנטיביוטיקה ולצערי בטעות פצע אותי הרופא כשניקה את הדבק מסביב לשן דבר שגרם לדימום האם נחשפתי לסכנה?על מנת להרגיע את עצמו נכנס הרופא לאתר האינטרנט להוכיח לי שההוראות של איגוד הקרדיולוגים מורה על כך...וכך והשווה את הפציעה לצחצוח שיניים . ידוע לי שכשל לבבי יוודע לי רק לאחר שבועיים מהטיפול ,הייתי מבקשת לדעת מהם הסימנים הראשונים שחיידק התיישב על המסתם חס ושלום ..ובכלל כמה זמן צריך לעבור מלקיחת אנטיביוטיקה אחת לשניה , בהערת אגב אני סובלת מהבעיה מילדות וזה מלווה בדקירות חזקות שלמדתי לשרוד אותם ,הדקירות מופיעות בדר"כ לפני מחזור ולצערי גם עכשיו אחרי הטיפול שיניים יש קשר? אודה לך על תשובתך.

26/01/2006 | 15:32 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לשני שלום רב, צניחה של המסתם המיטרלי היא בעיה שכיחה, טיפול פרופילקטי מומלץ רק כאשר קיימת אי ספיקה של המסתם (סיכון בינוני). במקרה שלך כאשר יש אי ספיקה מינימלית יש ויכוח/ דיון האם בכלל יש צורך בטיפול (כידוע לך). לכן, אני לא בטוח שאת צריכה בכלל טיפול פרופילקטי. העובדה שהיה פצע קטן במהלך הטיפול מהווה סיכון מינימלי ביותר. סימנים ראשונים אשר יכולים להעיד על בעיה הם: מחלת חום וחולשה כללית. דקירות בחזה וכאבים בחזה אופיניים לחלק מהחולים עם צניחה של המסתם אך המנגנון אינו ברור. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים