נורמיטן וקנוקור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/09/2006 | 17:09 | מאת: שרית

שלום רב, אבקש לדעת האם קיים הבדל בין נורמיטן וקונקור. באילו מקרים כדאי להעדיף תרופה אחת על פני השנייה? אבי סובל מלחץ דם גבוה ומושתל קוצב לב. לפני השתלת הקוצב נטל נורמיטן. בבי"ח, לאחר השתלת הקוצב, שינו לו לקונקור. האם זה נובע מסיבות מסחריות ביחסים בין בתי החולים לחברות התרופות או שאכן יש הבדל בין התרופות ועל רקע זה שונה הכדור לקונקור? תודה רבה

שלום שרית, שתי התרופות משתייכות לאותה משפחה של חוסמי הקולטן בטא ופעילותן באופן עקרוני דומה. הקונקור נחשבת למעט סלקטיבית יותר לקולטן בטא מסוג 1 ומשך פעולתה ממושך יותר ומכסה את שעות היממה טוב יותר מאשר נורמיטן. ישנם עוד הבדלים קלים כגון ההידרופיליות וכד'. אינני רואה הבדל עקרוני וניתן לרשום את התרופה אשר גורמת לתופעות הלוואי המועטות ביותר. מכיוון ששתי התרופות מאד ותיקות ולשתיהן יש תרופות גנריות, אינני חושב כי שיקול כלכלי, אלא העדפה אישית של הרופא וטובת המטופל הביאו לשינוי הטיפול. תודה על פנייתך לפורום

29/09/2006 | 12:03 | מאת: שרית

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים