היפוך גלי טי.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/09/2006 | 09:14 | מאת: דפנה

דר' שלום רב, אחי בן 44 התלונן בחודש האחרון על כאבים חזקים בחזה עם קוצר נשימה. בבדיקת ארגומטריה שנעשתה לו הוא הורד מהמכשיר לאחר כ- 50 שניות עקב היפוך גלי טי. לאחר הבדיקה חש ברע ואושפז בבי"ח.בדיקות הדם הראו כי היה על סף התקף לב. בצינתור שבוצע נמצא כי העורקים נקיים ואין כל סתימות. למרות הצינתור "הנקי" כל פעולה בסיסית מלווה בקוצר נשימה ובכאבים בחזה. אבקש להוסיף כי זה זמן רב שבכל פעם בו אחי מתרומם ממצב של שכיבה או ישיבה לעמידה הוא חש בהתכווצויות חדות בראש,כמו ברק לדבריו,למשך מספר שניות.עוד אציין כי אחי סובל גם ממיגרנות קשות שנים רבות. שאלתי היא האם יתכן כי מקור הבעייה נובע מכשל מסויים בתפקוד כלי הדם ולאו דוקא מטרשת עורקים? היתכן כי הבעייה אינה לבבית במקורה אלא פועל יוצא של בעייה אחרת? אודה לך על תשובתך. דפנה.

שלום דפנה, את מתארת תסמונת אנגינוטית- כאבים בחזה בעת מאמץ קל בנוכחות עורקים ללא היצרויות בצינתור כלילי. התופעה נדירה אך מוכרת ויש לה סיבות מגוונות כגון כיווץ (ספזם) של כלי הדם הכלילי ללא היצרות כאשר כלי הדם אינו מכווץ, מהלך לא תקין של כלי הדם הכליליים ועוד. השינויים באק'ג בעת מבחן המאמץ אינם ספציפיים וייתכן שיש צורך בבדיקות הדמיה נוספות כגון מיפוי לב במאמץ או מבחן מאמץ בעומס גבוה יותר. בנוסף חסרה אינפורמציה לגבי גורמי סיכון נוספים (בעיקר עישון) וכן מבנה ותפקוד הלב באקו. באבחנה המבדלת גם כאבים קוצר נשימה אשר מקורם לא במחלת לב ראשונית. מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג עם כל הנתונים כולל סרט הצינתור. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים