כאבי לב ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

26/09/2006 | 23:50 | מאת: פרלה

מזה מספר חודשים יש לי כאבים כאילו בגב, אבל זה יכול להיות ריאות או לב או אני לא יודעת מה עוד. הכאבים מתמקדים באיזור החוזה מצד שמאל, קרוב לעמוד השידרה קצת למעלה משכם השמאלי; כואב במקביל מצד הגב ומצד החזה (יותר לצד הגב) סביב כאילו איזושהי ניקודה בפנים, באמצע; עם הד חלש לכתף השמאלית. זה תיארתי איך שאני מרגישה כרגע, לעתים דפוס הכאבים משתנה קצת. הכאבים מתעצמים במיוחד לאחר ישיבה ממושכת מול המחשב. השאלה שלי: לאיזה מומחה לפנות ואילו בדיקות לעשות במקרה זה? אני בת 30, בריאה בדרך כלל, בלי בעיות. תודה.

שלום פרלה, אני ממליץ לך לפנות תחילה לרופא המשפחה. על פניו, על פי תאורך לא נראה כי הכאב ממקור לבבי אלא מתאים יותר לכאב שמקורו ממערכת השרירים והשלד. כאב הנובע מהיצרות בעורקי הלב בדרך כלל מתגבר במאמץ גופני. על רופא המשפחה להתרשם מאופי הכאבים ולהחליט איזה בדיקות נוספות עלייך לעבור. לעיתים כאבים הנובעים מתנוחה או יציבה לא נכונה, עשויים להגיב לטיפול פיזיותרפי אך קודם לכן דרושה אבחנה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים