תוצאות אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/09/2006 | 16:56 | מאת: אבי

ד"ר בולוס, קרנר, רוגין אני בן 41 עוסק בספורט באופן קבוע, לחץ דם תקין, לא מעשן, פרופיל שומנים תקין HDL=44, LDL=88. בבדיקת אקו שביצעתי הכל נמצא תקין פרט ל "הודגם עיבוי קל וכיפוף של העלה המטרלי הקדמי ללא קרטקיונים ל MVP, אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. אי-ספיקה מיטרלית מזערית". בבדיקות קודמות (מספר בדיקות) לפני מספר שנים הכל היה תקין! 1) מאחר והבדיקה היא סוביקטית האם כדאי לחזור על הבדיקה במקום אחר בהנחה שתוצאותיה יהיו טובות יותר כמו בעבר? 2) מה משמעות הממצאים? בתודה מראש אבי

שלום אבי, מתאור בדיקת האקו שלך עולה כי היא תקינה ואינה דורשת בדיקה נוספת. המשך בפעילות הרגילה. כאשר מבצעים בדיקות מיותרות ללא אינדיקציה רפואית מתגלים ממצאים אקראיים ללא משמעות קלינית המטרידים מאד את המטופלים. תודה על פנייתך לפורום

26/09/2006 | 11:01 | מאת: נירה

קנה לך מד דופק והקפד, במהלך הפעילות הגופנית לא לעבור דופק של 150. זה גורם לעיבוי שריר הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים