סידור ישיבה

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/11/2010 | 10:58 | מאת: אמא ל4

שלום רב ברצוני להתיעץ כיצד לסדר את ישיבת ילדי ברכב מדובר במיני ואן 7 מקומות. כאשר במושב הקדמי יש כרית אויר. יש לנו 4 ילדים 2 מהם יושבים בבוסטר גילאי 6 ו 9. גיל 3 יושבת במושב בטיחות משולב בוסטר עם רתמות פנימיות(נאוטילוס) ןתינוק בן 3 חודשים בסלקל. הבעיה כשהמושבים האחוריים פתוחים לא נשאר מקום לתא מטען ואין לי אפשרות להכניס עגלה וכו (כיום אני מנסה לדחוף אותה במושב הקדמי ליד הנהג). לכן אני רוצה לקפל מושב אחורי אחד ולפנות מקום לתא מטען. השאלה כיצד לסדר את ישיבת הילדים? כיון שאני צריכה לשבת מאחור ליד התינוק. את מי להושיב קדימה? האם לנתק כרית אוויר או מספיק למשוך את הכסא אחורה עד כמה שניתן? שאלה נוספת האם לקנות סלקל לתינוק או שכבר עדיף כסא נגד כיוון הנסיעה? אשמח ליעוצכם בנידון

שלום רב, אם ניתן לנתק כרית אוויר, אפשר להושיב גם את הילדה בת השלוש במושב הקדמי. אם לא מנתקים את כרית האוויר, ניתן, חוקית, להושיב ילד היושב על בוסטר מולה ואז אכן מומלץ להרחיק את המושב ככל האפשר אחורה. לגבי השאלה השניה - ניתן להשתמש גם בסלקל וגם במושב המעוגן נגד כיוון הנסיעה - לפי נוחיותך. בברכה, דלית צוות מומחי 'בטרם'

14/11/2010 | 08:01 | מאת: אמא ל 4

רוצה להיות בטוחה שהבנתי... גם בלי לנתק כרית אוויר אני יכולה להושיב ילד מקדימה על בוסטר? אם כן: א. מאיזה גיל? ב. חייבים להרחיק כיסא עד הסוף? כי יש גם מישהוא שיושב מאחוריו? עד כמה רחוק חובה למשוך את הכסא? ג. רצוי לנתק את כרית האויר או שמא עדיף שלא ולהסתפק בלהרחיק כיסא? תודה רבה מראש

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים