הושבה באוטו

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/07/2010 | 09:35 | מאת: יעל

שלום רב, יש לנו שלוש בנות: בת שנתיים ושתי תאומות בנות 9 חודשים. עד עכשיו נהגנו כך: הגדולה יושבת על כיסא בטיחות במושב האחורי. אחת מהתאומות הייתה קדימה (ללא כרית אויר פעילה) בסל קל, ואחותה הייתה במושב האחורי בסלקל כשאני ישבתי באמצע. כעת הסלקלים נהיו די קטנים עליהן ומשקלן 9 קילו. שאלתי היא: כיצד מושיבים את שלושת הבנות ברכב? האם זה תיקני 3 כסאות בטיחות מאחור?

שלום רב, המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם- זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. בנוסף, המלצה זו רלוונטית גם אם כרית האוויר הקדמית פעילה וזאת משום שהיא מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים. המלצתי לך לעשות סקר שוק ולרכוש מושבי בטיחות צרים במידותיהם על מנת ותוכלי לעגן שלושה מושבים במושב האחורי.בכל מקרה, בעת הרכישה מומלץ ללכת לחנות עם הרכב ולנסות לעגן את המושבים בכדי לוודא שמתאימים לעיגון ברכב. בברכה, יפית

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים