הוספת חגורת בטיחות ברכב פרטי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

31/05/2010 | 00:42 | מאת: ליאור

שלום רב. ראשית ברצוני להוקיר לכם תודה גדולה על חיזוק המודעות בבטיחות. העניין הוא כך: רכשתי רכב מאזדה 3 (מאוד מרווח במושב האחורי) ויש לי 4 ילדים בגילאי 2,5,8,10 . הקטן אמור לשבת במושב בטיחות (מעיין כסא) ושאר הילדים יישבו על בוסטרים. הייתי רוצה לדעת האם ישנה אפשרות להוסיף חגורה נוספת מאחור. ראיתי בתקנה 502 לתקנות התעבורה שמחמירים על הסעה נוספת של 2 ילדים פחות מגיל 5 יחד עם עוד 3 מבוגרים מאחור,במונית. אך צוין שם במפורש שהחוק מאפשר הסעה של 4 ילדים במושב האחורי ברכב פרטי http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:C9TE_9qzEDMJ:www.knesset.gov.il/protocols/data/rtf/kalkala/2005-08-16-05.rtf+%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94+502&cd=1&hl=iw&ct=clnk (לפי דבריה של הגב' חוה ראובני) א.האם דבריה נקבעו בחוק ? ב.כיצד אפשר לעשות זאת ? במוסך או אצל היבואן? יש לציין כי אין באפשרותי לרכוש רכב 7 מקומות בתקציבי ולכן הסתמכתי על התקנה הנ"ל תודה וסליחה על האריכות

שלום רב, בנושא הוספת חגורת בטיחות רביעית - רק היצרן יכול לענות לך על שאלה זו, מומלץ להתייעץ במוסך המורשה/המרכזי. מבחינה בטיחותית - הושבת שני ילדים בחגורה אחת או אי חגירה של ילד - מעמידה אותו בסכנה חמורה בזמן תאונה.על כן אנו ממליצים מאוד שלא לנסוע בדרך זו! בברכה, אביטל, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים