בחירת בוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

14/01/2010 | 13:00 | מאת: דניאל

בננו מתקרב לגיל 3. שאלה 1:האם העברה לבוסטר נקבעת ע"פ גיל (3) או ע"פ משקל (18 ק')? שאלה 2:בחנות הציגו בפנינו 3 אפשרויות: בוסטר שהוא רק מושב, בוסטר עם משענת שהילד נקשר בחגורת הרכב, בוסטר עם משענת הנקשר לרכב ובעל חגורות נפרדות לקשירת הילד. מה עדיף?

דניאל שלום ותודה על פנייתך המלצת ארגון בטרם היא לעבור לישיבה בבוסטר רק מעל משקל 18 ק"ג לפחות. עם זאת החוק מאפשר לעבור לבוסטר כבר מעל גיל 3. בוסטר בהגדרתו הוא מושב מגביה עליו הילד יושב הוא בד"כ לא מעוגן לרכב, כאשר משתמשים בבוסטר יש לחגור את הילד בחגורת הרכב. הבוסטר מאפשר לחגורת הרכב להיות ממוקם על גופו של הילד בצורה נכונה כך שלא יגרום לזנק בזמן ת"ד. בוסטר עם רצעות פנימיות הוא למעשה מושב בטיחות- יש לעגן את הבוסטר לרכב ולחגור את הילד ברצועות הפנימיות. חגירת הילד ברצעות פנימיות היא בטוחה יותר מאשר שימוש בחגורת הרכב. יש לשים לב כי השימוש ברצועות הפנימיות מוגבל עד משקל מוגדר. כל בוסטר בטוח לשימוש במידה ויש לו תקן, עם זאת יש עדיפות לשימוש בבוסטר עם גב. בברכה, איילת, צוות מומחי בטרם.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים