נפילה ממיטת תינוק

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

07/01/2007 | 12:12 | מאת: איילה

הילדה שלי כיום בת ארבע. כשהייתה בת שנתיים ושלושה חודשים היא זרקה את הבובה שלה מחוץ למיטת התינוק וזרקה את עצמה אחריה. היא נפלה על הראש. אנחנו שמענו"בום" חזק מהחדר השני. רצנו אליה ומצאנו אותה שרועה על הרצפה וצועקת מכאבים (אני לא מאחלת לאף הורה לעמוד במצב כזה) מיד נסענו איתה לקופ"ח . שם הרופא אמר שנחזור הביתה ונשגיח. נתן הפנייה לבי"ח ואמר שאם יהיה משהו חריג, ניסע.לאחר כמה שעות התחיל לרדת לה דם מהאף. טסנו איתה לבי"ח שניידר. שם עשו לה צילום גולגולת וגילו סדק בגולגולת.השאירו אותנו באשפוז להשגחה של 48 שעות ואח"כ שוחררנו. ביקשו לשמור עליה במשך חצי שנה שלא תקבל מכה חזקה באזור זה וכך עשינו. עטפנו אותה בצמר גפן. בביה"ח לא עשו לה סיטי ולא דיברו על זעזוע מוח למרות שציינתי בפניהם את הדימום שהיה לה. היום היא בת ארבע . הגננת שלה דיברה איתי בשבוע שעבר ואמרה לי שהיא לא מרוכזת לגמרי ושהרבה פעמים היא "מרחפת" וביקשה לבדוק את העניין.קודם בדיקת שמיעה ואח"כ פסיכולוגית שתתן חוות דעת וכו' ואני רוצה לדעת האם יש קשר בין הנפילה שלה אז מהמיטה לבין הפרעות קשב וריכוז? האם יכוול להיות שהיה לה זעזוע מח ולא אמרו לנו? מה משמעות הדימום שהופיע מהאף כמה שעות אחרי הנפילה? איך אפשר לבדוק אם יש לה נזק ועדיף ע"י בדיקות שלא ייסכנו אותה. האם היא תוכל לשפר את הריכוז ולהפתר מהבעיה או שזה ילווה אותה ואותנו כל חייה חלילה? איילה

איילה שלום, ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים עוסק בתחום הבטיחות ולא בתחום הבריאות ולכן אין בידינו המידע הבריאותי אותו את מבקשת. אנא פני לרופא מומחה והתיעצי עימו. בברכה, יפית ל.

18/07/2011 | 21:31 | מאת: בטי

שלום קראתי את השאלה שלך ורציתי לדעת,האם קבלת תשובה מרופא מומחה? ואם כן, מה הייתה תשובתו?

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים