בטיחות במרפסת

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

06/10/2015 | 10:00 | מאת: טליה

שלום רב, על מנת לשמור על בטיחות במרפסת מתלבטים בין הגבהת המעקה לבין התקנת רשת בטיחות. הגבהת מעקה נותנת מענה חלקי מכיוון שבאמצעות כיסא או שולחן אפשר להגיע ולטפס. רשת הבטיחות תמנע לחלוטין נפילה אבל אנו חוששים שבמקרה של שריפה הרשת עלולה לעכב את כוחות הביטחון. המתקין אמר שכוחות הביטחון יודעים להתמודד עם הרשת בקלות אך אנחנו בכל זאת חוששים. אשמח לעצה מקצועית. ברוב הבתים מתקינים הגבהת מעקה, האם זה מספיק? (יש במרפסת שולחן וכסאות ומדובר בילד שובב ). תודה מראש

שלום טליה ותודה על פנייתך, במידה ואתם חוששים מפני הקושי להימלט מהמרפסת בעת שריפה, הגבההת המעקה היא בחירה נכונה, להלן מספר המלצות בטיחות בנושא: • התקן הישראלי 1142 למעקים ומסעדים קובע שגובה המעקה במרפסת בניין יהיה 105 ס"מ לפחות (אפשר יותר). הגובה נמדד מהמפלס הסמוך ביותר למעקה, היכול לשמש כמדרך רגל, לכן חשוב לדעת מה מבנה המעקה וכיצד הוא מותקן. אם יש מקום בו הילד יכול לטפס עליו וממקום דריכה זה יש פחות מ-105 ס"מ זה לא תקין. • לגבי המרווחים - התקן קובע שהמרווחים בין רכיבי המעקה יהיו כאלה שכדור קשיח בקוטר 10 לא יוכל לעבור דרכם. • עדיף (אך לא חובה בתקן) שהמעקה יהיה כזה שהילד יכול לראות דרכו (או שקוף או עם סורגים אך לא עשוי לבנים/ללא במבוק או כיסוי שמונע מהילד לראות דרכו) כי אז הילד יטפס על כסא. • כדאי לוודא שיש נעילה של המרפסת שאינה נגישה לילדים צעירים כך שלא יצאו לבדם למרפסת ולחנכם לכך. כמו כן לא לשים במרפסת כסאות/שולחנות/אדניות בסמוך למעקה – לפחות כשהם בגיל צעיר מקווה שזה עונה לך גם על שאלתך בנושא טיפוס מעבר למעקה, בשורה האחרונה השגחה הורית וחינוך הינם הגורם החשוב ביותר בשמירת הבטיחות של ילדנו, בברכה, בברכה, יאיר צוות מומחי מוקד 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים