ילד במושב הקדמי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

20/07/2013 | 22:24 | מאת: נעמה

שלום ראיתי את המלצתכם שלא להושיב ילדים לפני גיל 13 במושב הקדמי, אך לעיתים אנו צריכים להושיב ילד מקדימה. יש לנו כרית אויר שלא ניתן לבטלה, וראיתי שכתבתם שאסור להושיב מולה בכסא בטיחות. האם מושב הגבהה (בוסטר חלקי) נקרא גם מושב בטיחות? מאיזה גיל/גובה/משקל ניתן לשבת מקדימה ללא הגבהה? תודה רבה נעמה

שלום נעמה ותודה על פנייתך. מושב בטיחות הוא כל מושב בעל רצועות ריסון פנימיות. לכן בוסטר שהוא מושב מגביה בלבד (עם או בלי גב) אינו מושב בטיחות. עם זאת, בוסטר עם רצועות פנימיות כן נחשב למושב בטיחות. כפי שכתבת, המלצת הבטיחות של 'בטרם' ושל ארגוני בטיחות בעולם היא להושיב את הילדים עד 13 במושב האחורי. במידה ואתם בוחרים להושיב ילד צעיר יותר במושב הקדמי, רצוי שיהיה זה ילד שגובהו עולה על 145 ס"מ. עם הילד נמוך יותר, רצוי מאוד שישב על מושב מגביה, כדי שבמקרה תאונה חו"ח כרית האוויר לא תזיק לו. כמו כן, הסיטו את המושב שלצד הנהג אחורה עד כמה שניתן, כדי להרחיקו מהשמשה והדשבורד. בברכה, שרון, צוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים