שאלה לגבי טיב התקנת כסא הבטיחות

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

26/09/2020 | 21:57 | מאת: צרפתי מריה

שלום, ברצוני לדעת האם צורת התקנה של כסא בטיחות עבור ילד בן 3 שנים במשקל כ15 ק"ג המתוארת בתמונה היא התקנה תקנית ובטוחה עבור הילד. למושב אין חיבורי איזופיקס

קיימת מורכבות בעיגון מושבי בטיחות והשימוש נכון בהם!!! מניסיוננו, הורים יכולים להתקין את  מושבי הבטיחות, בהצלחה ובצורה נכונה (ללא תזוזות), אך הדבר דורש לעתים מאמץ וקושי. הכלל הראשון בשימוש במושבי בטיחות הוא הענות להוראות היצרן, הן יצרן מושב הבטיחות והן יצרן הרכב. רק עמידה בהנחיות שלהם יספקו לנו את מלוא ההגנה המובטחת. אין אחידות בהוראות השימוש בין יצרנים. לכל מושב יש סט שונה של הנחיות, הגבלות הפעלה שונות לעיגון ולשימוש. כלים לעגינה נכונה. גם ברכבים אין הנחיות אחידות לגבי מיקום מותר, הגבלות למוצרים ספציפיים וסוגי החגורה.  לפני ביצוע עגינת מושב בטיחות ברכב יש לבדוק: ספר ההוראות למושב הבטיחות- קראו באדיקות את הוראות ההתקנה בחוברת ההוראות, כאשר המושב נימצא מולכם (בבית ולא ברכב) וזהו את אופן הביצוע לפני היציאה לרכב. בחלק מספרי ההוראות ישנן הנחיות מדוקדקות ובהן גם "טיפים" לסיוע בהידוק ועגינה נכונה. לרוב ההנחיות באנגלית יותר ברורות וכדאי להסתייע בהן ספר הרכב - זהו בספר הרכב בפרק העוסק בהסעת ילדים הוראות ומגבלות למיקום מותר למושבי בטיחות ודרכי העגינה האפשריות. יכולה להיות הגבלות בהתאם לסוג החגורה, מבנה המושב, זיהוי מיקום לולאות איזופיקס וטדר ועוד סרטוני התקנה- מומלץ לחפש סרטוני התקנה למושב הבטיחות שלכם, לחברות רבות יש הפניה לסרטים מתוך אתר החברה. לעיתים יש מדבקה על גבי המושב בה QR קוד לקישור לסרטון התקנה לאחר עיגון של מושב הבטיחות ברכב חשוב לוודא כי המושב לא יכול לזוז כמעט בכלל, בודקים זאת ע"י דחיפה של המושב לצדדים (על גבי ספסל הרכב לימין ולשמאל) . אם המושב זז מעל 2.5 ס"מ אז עיגון . ארגון בטרם מקיים סדנאות לייעוץ להתקנת מושבי בטיחות מספר פעמים בשנה, לצערי אין מועד לסדנה בזמן הקרוב. ניתן להיעזר ביועצים מורשים מטעם NHTSA (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים של ארה"ב, כולם בעלי תעודה בתוקף) להתקנת מושבי בטיחות ברכב. רשימת היועצים נימצא בקישור באתר בטרם: http://www.beterem.org/template/default.aspx?PageId=1105&catId=103&maincat=17 טכנאי התקנת מושבי הבטיחות אינם עובדי ארגון 'בטרם' ואינם פועלים תחת סמכות הארגון. ארגון 'בטרם' אחראי להדרכת הטכנאים בקורס ההסמכה מטעם ארגון .Safe Kids Worldwide מרבית הטכנאים המומחים עובדים כמוכרים בחנויות למוצרי תינוקות. עלות השירות משתנה ונקבעת על ידי הספק. מחיר השירות עשוי להיות תלוי ברכישת מושב הבטיחות בחנות הטכנאי. הדרכות והתקנות ללקוחות נוספים היא על דעת הטכנאי.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים