עריסה מתחברת לתינוק...

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

21/07/2020 | 09:13 | מאת: נוי

שלום, אשמח לדעת מה דעתכם המקצועית לגבי שינה של תינוק נולד בעריסה מתחברת, צמודה למיטת ההורים. תודה מראש, נוי

להערכתנו, 'מיטונת'/ עריסה נצמדת/ מיטחברת טומנת בחובה את אותם הסיכונים כמו לינה משותפת של תינוקות במיטת ההורים, שהעיקרי בהם הוא חנק. והיא אסורה על פי הנחיות הבטיחות לשינה בטוחה. חנק הינו פגיעה קטלנית ומסוכנת ולכן יש להתייחס לסיכון זה בכובד ראש ולפסוק לחומרה. היבט נוסף שראוי לבחון הוא ששימוש במיטה נצמדת "מזמין" הנקה בשכיבה ללא כל הכנה מיוחדת של האם, תוך כדי מצב שינה. במצב זה קיימת סכנה גבוהה יותר להירדמות האם תוך כדי הנקה. הצורך לצאת מהמיטה ולקחת את הילד מעלה את הסיכוי למעט יותר עירנות ומקטין את הסיכון להירדמות תוך כדי הנקה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים