מיקום סלקל במושב האחורי

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

20/07/2020 | 22:11 | מאת: ניר

ברשותי בסיס לחיבור סלקל למושב הרכב עם אופציה לחיבור איזופיקס או עם חגורה. ברכבי יש איזופיקס בשני הצדדים אך לא במושב האמצעי. הבנתי שהמושב האמצעי הוא הביטחותי ביותר. האם חיבור איזופיקס באחד הצדדים יהיה פחות בטיחותי מהמושב האמצעי עם חיבור חגורה? תודה

שלום, א. המלצת הבטיחות מדברת על הסעת תינוקות וילדים ברכב, כשהם מוסעים במושב האחורי, ללא תלות באיזה מושב אחורי – צדדים או אמצע. המושב האחורי נמצא כמושב הבטוח ביותר עבור ילדים, וזאת כיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. ב. לגבי המושבים בצדדים בספסל האחורי, לא ידוע מבחינת סטטיסטיקה על צד אחד של הרכב שמעורב יותר בתאונות דרכים. המושב האחורי כולו הוא הבטוח ביותר ולכן המלצתנו היא שבחירת המיקום של מושבי הבטיחות במושב האחורי של הרכב תעשה גם בהתאם לצרכי המשפחה וגם צרכי הבטיחות. ג. הנחיות של יצרן הרכב- יש לוודא כי יצרן הרכב מאפשר עגינת מושבי בטיחות בכל אחד מהמקומות במושב האחורי. ד. צרכי המשפחה ונוחות שימוש- כאשר המושב ממוקם בצורה לא נוחה , הדבר עלול לעלות קיים בשימוש יום יומי. ה. לישיבה במושב האחורי האמצעי ברכב יש יתרון כיוון שהיא מרחיקה את הילדים מפגיעה ישירה במקרה של תאונת צד. עם זאת קיים לרוב קושי בביצוע עגינת נכונה ובטוחה של מושבי בטיחות בספסל האחורי באמצע עקב מספר היבטים: • מיבנה ספסל הרכב- יש מושבי רכב בהם יש הגבהה במושב האמצעי מה שמקשה על עיגנה בטוחה ובפועל לא ניתן לעגן בהם מושב בטיחות. • שימוש בעגינה ישירות שלדת הרכב, במרבית הרכבים ישנם לולאות איזופיקס לעגינה ישרה לשלדת הרכב (ללא צורך בחגורת הרכב) רק במושבים הצדדים. עגינה מסוג היא קלה יותר לשימוש ומעלה את הסיכוי לעגינה נכונה ללא טעיות. בברכה, איילת, מוקד המומחים

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים