ביטול כרית אוויר קדמית למול ילד

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

04/12/2019 | 10:28 | מאת: יולי

שלום, עד מתי יש לבטל את כרית האוויר עבור ילד היושב במושב הקדמי? כלומר באיזה תנאי משיבים אותה לפעולה. תודה רבה

שלום, פקודת התעבורה קובעת כי אסורה הושבת ילד במושב בטיחות או בבוסטר מול כרית אוויר פעילה. עוד קובע החוק בישראל קובע כי ילדים בגילי 3-8 שנים מחויבים לשבת במושב בטיחות או במושב מגביה (בוסטר). זאת, ללא תלות בגובהם או משקלם. כלומר, הילד מוסע תוך שימוש במושב בטיחות/בוסטר יש לנטרל את כרית האוויר במושב הקדמי. חשוב לציין כי הנחיית הבטיחות של ארגון 'בטרם' וארגוני בטיחות ברחבי העולם, היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13. זהו המקום הבטוח ביותר עבורם, מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה.

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים