באיזה גיל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

01/09/2012 | 22:39 | מאת: יעל

שלום. רציתי לדעת עפי חוק מאיזה גיל ילד יכול להשאר לבד בבית ומאיזה גיל יכול לשמור על אחים קטנים. ברור שכל מקרה לגופו אך אני שואלת מה החוק אומר כי היה לי ויכוח עם חברה (אני מהמחמירים). תודה

יעל שלום, ראשית, תודה על פנייתך לארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. באשר לשאלתך, במדינת ישראל קובע חוק העונשין ( תיקון מס' 59, 2001 ): המשאיר ילד שטרם מלאו לו 6 שנים בלא השגחה ראויה ובכך מסכן את חיי הילד או פוגע או עלול לפגוע פגיעה ממשית בשלומו או בבריאותו, דינו - מאסר 3 שנים, עשה כן ברשלנות - דינו מאסר שנה. עשה זאת במטרה לנטוש את הילד - דינו מאסר 5 שנים. המלצות ארגון 'בטרם' לציבור: לא משאירים ילד הצעיר מגיל 12 שנים לבד ללא השגחת מבוגר. דואגים להשאיר את הבית לפני היציאה ממנו ללא מפגעים בטיחותיים כדי להפחית את הסיכון של הילד להיפגע בתאונה. משאירים לילדים מספר טלפון שבו אנחנו זמינים. משאירים מספרי טלפון חשובים לקריאות חירום במקום בולט ונגיש. כדאי להכין לילד ארוחה מוכנה מראש . מלמדים ילדים מעל גיל 12 הנשארים לבדם: שימוש בטוח במכשירי חימום, במכשירי חשמל ובגז היכן יציאת החירום בבניין כלים בסיסיים של עזרה ראשונה לא לפתוח את הדלת לאנשים זרים בברכה, ניבי צוות מומחי 'בטרם' לבטיחות ילדים

02/09/2012 | 22:53 | מאת: יעל

מסתבר שחברתי צדקה לגבי גיל 6. אני משום מה זכרתי שהחוק אומר 8 או 9. 6 נראה לי גיל מאוד צעיר. בכל מקרה ההמלצות שלכם חשובות וחשוב להציג אותן עכשיו כששנת הלימודים החלה ויש הרבה ילדי "מפתח" הרבה יותר קטנים מ- 12. תודה

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים