סלקל - דגמים ואיזופיקס

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/06/2018 | 17:23 | מאת: דנה

אשמח לדעת אילו דגמים של סלקל נחשבים הבטיחותיים ביותר, והאם עגינת הסלקל עם בסיס איזופיקס היא משמעותית בטוחה יותר.

דנה שלום, ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על דגם או חברה של מושבי בטיחות. אפרוש לפניך מספר שיקולים לעזור לך בקבלת ההחלטה: 1. תקן: בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון שיש לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד מהתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. 2. התאמה לצרכים: מושב הבטיחות צריך להתאים לנתוני הילד, לדרישות יצרן הרכב ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. 3. התאמה לרכב: יש לבדוק בספר הרכב בפרק העוסק בהסעת ילדים הוראות ומגבלות למיקום מושב הבטיחות ודרכי העגינה האפשריות. יכולות להיות הגבלות בהתאם לסוג החגורה, מבנה המושב, מיקום לולאות איזופיקס וטדר ועוד. במידה וקיימות מגבלות והנחיות הן יכוונו אתכם ברכישת מושב אותו ניתן ומותר להתקין ברכב. 4. עגינה: רצוי לרכוש מושב הניתן לעגינה ברכב בקלות. רק עגינה נכונה תבטיח כי המושב יספק את ההגנה הרצויה. בעגינה נכונה על המושב להיות יציב ולא לזוז, בודקים זאת ע"י דחיפה של המושב לצדדים (על גבי ספסל הרכב לימין ולשמאל). עם המושב זז מעל 2.5 ס"מ אז העגינה לא תקינה. 5. נוח לשימוש יום יומי: יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 6. צרכי המשפחה: זהו מה הצרכים שלכם לאורך זמן, לדוגמה האם צפויים נוסעים נוספים במושב האחורי ובהתאם חשיבה על גודל המושב, המיקום ברכב עם שאר בני המשפחה וכו'. 7. הבדלי המחיר בין מושבי בטיחות: הבדלי המחיר משקפים שינויים ותוספות של היצרן בהיבטים של נוחות עגינת המושב לרכב וחגירת הילד במושב. בנוסף, מושבים ברף מחיר גבוה, מתייחסים למרכיבי בטיחות שהינם פרי עבודתם של היצרנים והם אינם חלק מדרישות התקן וחשיבותם מוגדרת ע"י היצרן. 8. מבחני ריסוק והמלצות של גורמים חיצוניים: התקן מגדיר את רף המינימום לבטיחות. קיימים הבדלים בין המושבים, עליהם ניתן ללמוד מפרסומים של ארגוני צרכנים שעורכים מבחני ריסוק וולונטריים. מבחני ריסוק אלו בודקים את מושבי הבטיחות בתנאים קשים יותר מזה שדורש התקן, אך לא ברור עד כמה התנאים במבחני הריסוק הללו משקפים את התאונות במציאות. ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ובאתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם: • בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, לגבי נוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.safercar.gov/parents/CarSeats/Car-Seat-Safety.htm • ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm • ארגון which (הבריטי) מבצע סקירות על מגוון מושבי בטיחות. צפייה בדירוג מחייבת רישום ותשלום: http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews/child-car-seats/ • ישנם גורמים נוספים המבצעים סקירות והשוואות המידע מונגש באינטרנט. לגבי איזופיקס - כאמור, אחד השיקולים לבחירת סלקל הוא עגינה ונוחות השימוש. אין הבדל מבחינה בטיחותית אם המושב מעוגן לרכב בצורה נכונה אם העגינה היא איזופיקס או לא. עם זאת לעיתים עגינה עם איזופיקס יותר קלה. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

ארגון 'בטרם' אינו ממליץ על דגם או חברה של מושבי בטיחות. אפרוש לפניך מספר שיקולים לעזור לך בקבלת ההחלטה: 1. תקן: בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון שיש לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד מהתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. 2. התאמה לצרכים: מושב הבטיחות צריך להתאים לנתוני הילד, לדרישות יצרן הרכב ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. 3. התאמה לרכב: יש לבדוק בספר הרכב בפרק העוסק בהסעת ילדים הוראות ומגבלות למיקום מושב הבטיחות ודרכי העגינה האפשריות. יכולות להיות הגבלות בהתאם לסוג החגורה, מבנה המושב, מיקום לולאות איזופיקס וטדר ועוד. במידה וקיימות מגבלות והנחיות הן יכוונו אתכם ברכישת מושב אותו ניתן ומותר להתקין ברכב. 4. עגינה: רצוי לרכוש מושב הניתן לעגינה ברכב בקלות. רק עגינה נכונה תבטיח כי המושב יספק את ההגנה הרצויה. בעגינה נכונה על המושב להיות יציב ולא לזוז, בודקים זאת ע"י דחיפה של המושב לצדדים (על גבי ספסל הרכב לימין ולשמאל). עם המושב זז מעל 2.5 ס"מ אז העגינה לא תקינה. 5. נוח לשימוש יום יומי: יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 6. צרכי המשפחה: זהו מה הצרכים שלכם לאורך זמן, לדוגמה האם צפויים נוסעים נוספים במושב האחורי ובהתאם חשיבה על גודל המושב, המיקום ברכב עם שאר בני המשפחה וכו'. 7. הבדלי המחיר בין מושבי בטיחות: הבדלי המחיר משקפים שינויים ותוספות של היצרן בהיבטים של נוחות עגינת המושב לרכב וחגירת הילד במושב. בנוסף, מושבים ברף מחיר גבוה, מתייחסים למרכיבי בטיחות שהינם פרי עבודתם של היצרנים והם אינם חלק מדרישות התקן וחשיבותם מוגדרת ע"י היצרן. 8. מבחני ריסוק והמלצות של גורמים חיצוניים: התקן מגדיר את רף המינימום לבטיחות. קיימים הבדלים בין המושבים, עליהם ניתן ללמוד מפרסומים של ארגוני צרכנים שעורכים מבחני ריסוק וולונטריים. מבחני ריסוק אלו בודקים את מושבי הבטיחות בתנאים קשים יותר מזה שדורש התקן, אך לא ברור עד כמה התנאים במבחני הריסוק הללו משקפים את התאונות במציאות. ניתן להיעזר במידע המופיע באתרים שלהלן ובאתרים אחרים המציגים מידע השוואתי על מושבי בטיחות, אך יש לזכור כי הנושא מורכב והפרמטרים לפיהם נבחנים המושבים במקומות השונים לא מאפשרים השוואה מוחלטת ביניהם: • בארה"ב עורכת NHTSA - הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאית השוואות בין המושבים, לגבי נוחות השימוש בהם. מצ"ב קישור להשוואה: http://www.safercar.gov/parents/CarSeats/Car-Seat-Safety.htm • ארגון הצרכנים האמריקאי מבצע מבחנים וולונטריים (מעבר לנדרש בתקן) המשווים בין מושבי הבטיחות המיוצרים בארה"ב: http://www.consumerreports.org/cro/babies-kids/baby-toddler/car-seats/index.htm • ארגון which (הבריטי) מבצע סקירות על מגוון מושבי בטיחות. צפייה בדירוג מחייבת רישום ותשלום: http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews/child-car-seats/ • ישנם גורמים נוספים המבצעים סקירות והשוואות המידע מונגש באינטרנט. לגבי איזופיקס - כאמור, אחד השיקולים לבחירת סלקל הוא עגינה ונוחות השימוש. אין הבדל מבחינה בטיחותית אם המושב מעוגן לרכב בצורה נכונה אם העגינה היא איזופיקס או לא. עם זאת לעיתים עגינה עם איזופיקס יותר קלה. בברכה, נירי, צוות מומחי מוקד 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים