קנייה בטוחה של סל קל

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

18/04/2018 | 10:56 | מאת: ד

שלום, איזה סל קל מומלץ?בטווח מחירים נמוך מה לבדוק לפני קניה? תודה

שלום רב, לגבי בחירת המושב בטוח ביותר, ארגון 'בטרם' הינו ארגון ללא מטרות רווח, לכן איננו ממליצים על חברה עסקית כזו או אחרת וההמלצות שלנו לרכישה מתרכזות בנושא הבטיחות. (בנוסף יש להבין שישנם בשוק כל כך הרבה סוגי מושבי בטיחות וכמובן סוגי רכבים שאין באפשרותינו להכיר את כולם). בעת בחירת מושב הבטיחות הדבר הראשון הוא לוודא כי למושב הנבחר יש תקן. בארץ מותרים לשימוש מושבים העומדים בדרישות התקן האמריקאי או האירופאי, המושבים הנמכרים בחניות בארץ רובם ככולם עומדים בדרישות אחד המתקנים הללו. כל מושב שקיבל תקן, בין אם אמריקאי בין אם אירופאי – עבר תהליך בדיקה של מבחני ריסוק (שהינם חלק מדרישות התקן) והינו טוב ובטיחותי לשימוש. עדות על עמידה בדרישות התקן מופיע על המושב כל במדבקה מטעם היצרן וכן צריך להופיע במדבקה נוספת אישור של תהליך הבקרה ורגולציה בישראל. בהתאם לכך, בעת בחירת מושב בטיחות הדבר העיקרי עליו יש להתייחס הוא בחירת מושב בטיחות צריכה להיות בהתאם לנתוני הילד, התאמה לרכב ולהנחיות ייחודיות ברכב עצמו , ולצרכי המשפחה. רק שילוב של כלל ההיבטים יספק את כלל צורכי הבטיחות. לפני הרכישה בדקו האם המושב: 1. מתאים לשימוש לפי הנחיות הבטיחות (בחירת סוג מושב וכיוון הישיבה הנכון) 2. נוח לשימוש יום יומי- יש לחגור את הילדים בכל נסיעה, בדקו שחגירת הילד והידוק הרצועות תוכל להיעשות בקלות, ומהירות. 3. קיומם של הגבלות ייחודיות בספר הרכב המלצות לרכישת מושב בטיחות – בקישור הבא: http://www.beterem.org/pages/המלצות__לרכישת__מושב__בטיחות.aspx המשך יום נעים ובטוח, שלומית מצוות מומחי בטרם

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים