מעבר לכסא בטיחות ובוסטר

דיון מתוך פורום  "בטרם" - לבטיחות ילדים

19/04/2017 | 13:42 | מאת: אלה

שלום רב, אנחנו משפחה עם 2 ילדים: בת 4.5 וילד בן שנה. עד עכשיו הגדולה בכסא בטיחות והקטן בסל קל. מועניינים להעביר את הקטן לכסא בטיחות. ברכב אחד יש לנו כסא של קוסקו סנסרה (נרכש ב2014) וברכב השני יש אוונפלו סימפוני E3 נרכש גם ב2014. מספר שאלות: 1. האם אפשר להעביר את הקטן לכסאות האלה עם כיוון הנסיעה? (שוקל 10 קילו) 2. מה לעשות עם הגדולה? להעביר לבוטר גב עם רצועות או בלי? תודה מראש

אלה שלום רב, שאלתך מורכבת וברשותך, אחלק אתה למספר נושאים: ישיבה בניגוד לכיוון הנסיעה - הישיבה נגד כיוון הנסיעה היא הדרך הבטוחה ביותר לנסיעה ברכב מכיוון שמרבית תאונות הדרכים הן חזיתיות. הנחיית הבטיחות היא להמשיך ולהסיע נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. ממחקרים שונים עולה כי ילדים בני שנה עד שנתיים היושבים נגד כיוון הנסיעה בטוחים פי 5 ויותר מילדים בגילים אלו. לאור זאת, המלצתנו היא להמשיך ולהושיב פעוט כנגד כיוון הנסיעה לפחות עד גיל שנתיים, בסלקל או מושב בטיחות המתאים לעגינה כנגד כיוון הנסיעה ומתאים לגילו ולמשקלו של הילד. מעבר מסלקל למושב בטיחות - החוק מגדיר את המינימום כלומר עד גיל שנה בניגוד לכיוון הנסיעה. כאמור, עדיף לחגור פעוט במושב בטיחות נגד כיוון הנסיעה, כל עוד מושב הבטיחות מאפשר זאת (יש לעיין בהוראות יצרן מושב הבטיחות לגבי גיל ומשקל). בכל מקרה ההמלצה היא לא להעביר עם כיוון הנסיעה לפני שמתמלאים התנאים הבאים: - מגיל שנה ומשקל 9 ק"ג ועד למשקל 18 ק"ג ניתן להושיב את הפעוט במושב בטיחות כשפניו עם כיוון הנסיעה. - יש לוודא כי הפעוט ישב בצורה זקופה בתוך מושב הבטיחות. - רצועות מושב הבטיחות בהן חוגרים את הפעוט צריכות לצאת מהחריץ שמעל לכתפי הפעוט. שימו לב! בחלק ממושבי הבטיחות יש להעלות את הרצועות הפנימיות לחריץ העליון כאשר המושב מותקן עם כיוון הנסיעה. - גב מושב הבטיחות צריך להיות גבוה מגובה אוזניו של הילד. מעבר ממושב בטיחות לבוסטר - על מנת לוודא שאפשר להעביר את הילד ממושב בטיחות לבוסטר יש לבדוק שלושה דברים (מבחינת החוק היבש, עד גיל 3 ): 1. הילד שוקל מעל 18 ק"ג 2. הכתפיים של הילד גבוהות יותר מהחריצים העליונים מהן יוצאות רצועות מושב הבטיחות שלו 3. אוזניו גבוהות יותר מגב מושב הבטיחות ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים ממליץ להושיב ילדים בבוסטר עם גב במקרים הבאים: בהעברת ילדים ממושב בטיחות לבוסטר, מומלץ להעבירם לבוסטר עם גב – לרוב חגורת הכתף עוברת קרוב לצווארם ואז הם נוטים להעביר את החגורה אל מאחורי הגב או מתחת לבית השחי, דבר המסכן אותם. בוסטר עם גב מאפשר שחגורת הבטיחות תעבור במקום הנכון (על הכתף) ולא קרוב לצוואר. המשך יום נעים ובטוח, שלומית, מצוות מומחי 'בטרם'

מנהל פורום "בטרם" - לבטיחות ילדים