סגירת איליאוסטומי

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/01/2007 | 20:39 | מאת: דבורה

שלום ד"ר זמורה, לפני כחודש וחצי נותחתי לסגירת איליאוסטומי (שאיתה הייתי כמעט שנה), עקב קרוהן. שאלתי, כמה זמן לערך הבטן תהיה עדיין נפוחה מאוד (בעיקר בשעות הערב), ריבוי גזים ושלשולים? זה עניין אינדיבידואלי או של זמן ? חשבתי שמיד לאחר הסגירה תשתפר איכות חיי, והנה אני מסתובבת עדיין נפוחה ועם אי נוחות גדולה. אשמח למילות עידוד בקשר למצב.. תודה מראש.

28/01/2007 | 19:56 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דבורה שלום, לכל אחד יש תגובה אחרת לניתוח, וזמן החלמה אישי, שלעיתים יכול להיות ארוך יותר (בעיקר אם המעי לא עבד במשך שנה). יחד עם זאת, איני מכיר את פרטי המקרה די הצורך בכדי לתת יעוץ אחראי ולומר "אל תדאגי, הכל בסדר". אם יש לך ספקות, מומלץ בכל זאת להתייעץ עם הכירורג/ית המנתח/ת.

28/01/2007 | 20:20 | מאת: דבורה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה