כיצד לטפל בטחור חיצוני ומה הסימנים לטחור זה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/12/2006 | 13:57 | מאת: דני

יש לי כנראה טחור חיצוני קצת כואב אני משתמש במשחה בשם פרוטו גליבנול ולא ניראה לי שזה עוזר כ''כ אני עדיין לא יודע אם זה אכן טחור אך יש לי תחושה של גוש קטן הנמצא מתחת לעור בפי הטבעת ובעת הנגיעה בו הוא מכאיב מעט. אשמח לדעת אם זה טחור חיצוני ומהי הדרך לטפל בו.

לקריאה נוספת והעמקה
05/12/2006 | 22:55 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דני שלום, תאורך יכול להשמע מתאים לטחור שמתבלט, אולם ישנן גם אפשרויות אחרות, ואין לי דרך לבצע אבחנות באופן אחראי ללא בדיקה. מטרת פורום זה לספק מידע רפואי, ואין באפשרותנו (ולא יהיה אחראי מצידנו) לספק אבחנות וירטואליות באינטרנט. אם אתה מודאג, הייתי ממליץ כי תפנה לכירורג קולורקטאלי/ פרוקטולוג לבדיקה. למשחת פרוקטוגליבנול אין מינון מדוייק- שמים מעט על קצה האצבע ומורחים. ניתן למרוח כל מספר שעות, גם לעיתים די תכופות, ולרוב היא אינה תורמת לריפוי הטחור אלא רק להקלה של אי נוחות וכאב אם יש. סבל מטחורים היא בעיה שכיחה, ומשערים שכמחצית מהאוכלוסיה המערבית תפתח תלונות כלשהן הקשורות בטחורים. לכל אדם מצויות באזור האנוס ופי הטבעת שלוש קבוצות של כלי-דם, כחלק אנטומי נורמלי של המנגנון הסוגר את פי הטבעת. הטחורים הגורמים לסבל נגרמים לרוב במצב של התנפחות הורידים באזור כתוצאה מאיבוד המנח האנטומי שלהם בפי הטבעת. אין בידינו הסבר מדויק מדוע אדם אחד יסבול מטחורים בעוד אחר לא יסבול, אך קיימות מספר סיבות היכולות לגרום להווצרותם, הכוללות מאמץ ממושך בזמן יציאות לאורך תקופה ארוכה, עצירות או שלשול כרוני, וישיבה ממושכת בשירותים.תהיה הסיבה אשר תהיה, מלאות של הורדים ולחץ ממושך גורמים להתרחבותם ודופן הורידים נעשה דק יותר ומדמם בקלות. לחץ ממושך מחליש את הקיבוע של הורידים למקומם האנטומי, וגורם להם לאבד את המיקום התקין בתוך האנוס, היוצר בלט של הטחורים דרך התעלה האנאלית. טחורים יכולים לכלול מרכיב חיצוני ("טחורים חיצוניים") שהם קפלי עור הבולטים החוצה באופן קבוע, ולעיתים מתבטאים בנפיחות וכאב, ומרכיב פנימי ("טחורים פנימיים") שלרוב מתבטא בדמם, אי נוחות, והתבלטות לאחר יציאה. חשוב להבדק על ידי רופא העוסק בתחום כדי להגיע לאבחנה ברורה. בנוסף, אנו ממליצים כמעט לכל אחד שיש לו דמם מפי הטבעת לעבור בדיקה של המעי הגס (גם אם רואים את מקור הדמם בפי הטבעת) לשלול מקור דמם במעי. סרטן המעי הגס נדיר בקבוצת הגיל שלך (בעיקר אם אין ספור של סרטן כזה במשפחתך הקרובה, ואם בדיקת המעי הגס תהיה תקינה תוכל להרגע בעניין זה. מניעת עצירות ויציאות קשות מהווה את הבסיס החשוב ביותר לטיפול בטחורים. גם שילשול יכול להחמיר טחורים, והיציאה הטובה ביותר היא בעלת מרקם "ספוגי" (כמו ספוג). חשוב לציין כי ריכוך היציאות הוא הבסיס לטיפול גם אם נוספים לכך טיפולים נוספים, כולל טיפול כירורגי. ניתן להשיג מקרם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. חשוב להמנע ממאמץ יתר וישיבה ממושכת בשירותים. טחורים בד"כ מציקים ומפריעים לאיכות החיים, וזו האינדיקציה העקרית לטפל בהם. לכן אתה צריך לבחור את הטיפול המתאים לך מתוך קשת הטיפולים האפשריים לטחורים. לצורך התאמת טיפול שיתאים לך (אם בכלל יש צורך), יש להתייעץ ברופא העוסק בתחום זה.

15/09/2009 | 10:57 | מאת: זה מציק לי

יש לי טחור חיצוניזה אובחן על ידי פרוקוטולוג , אך הוא טוען שלא ינתחו אותי כי אין סיבה מוצדקת להוריד אותו , אני בן 20 וזה נורא מעצבן כיוון שיוצא ממנו נוזל מימי כזה ליד פי הטבעת מהטחור החיצוני מה אני עושה. נתנו לי משחה לכאבים והקלה אך אין לי כאבים אני צריך לפנות לרפואה אלטרנטיבית ? ומה זה אומר סיבה מוצדקת מהנוזל שיוצא ממנו נהייה לי שפשפות גם כשאני יושב ומזגן ולא מזיע אשמח לתשובה תודה מראש

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה