דימומים מפי הטבעת במשך חודש ימים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/08/2016 | 16:17 | מאת: גל

שלום בן 60 סובל מטחורים מדממים כבר 10 שנים - מידי פעם הפרוקטולוג מבצע קשירה שנותנת לי שקט למס' חודשים וחוזר חלילה. בחודש האחרון יש לי דימומים בכמות גדולה בכל יציאה האם לקשור את הנושא לטחורים או שתיתכן בעיה חמורה יותר מהמעי הגס אודה על תשובתך

16/08/2016 | 19:51 | מאת: פרופ' עודד זמורה

גל שלום, דמם כפי שאתה מתאר יכול בהחלט להיגרם מטחורים פנימיים, אולם כעיקרון, לא ניתן לומר לפי צורת הדימום מה מקורו, ולכן בכל מקרה של דימום אנו ממליצים לשקול ביצוע בדיקת קולונוסקופיה של המעי הגס, אלא אם עברת בדיקה כזו לאחרונה. ממליץ לפנות לגסטרואנטרולוג ליעוץ לשקול בדיקה זו. אם הדמם יפגע באיכות חייך, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה