פיסטולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/09/2014 | 00:59 | מאת: הילה

שלום , לפני שבוע עברתי ניתוח פיסטולה רקטו וגינלית "fistula Involving  female genital tract " - הנמצאת בקצה שפה . ניתוח בוצע על ידי שיטה lift - השתלת רשת ביאולוגית . בזמן הניתןח הוסרו 2 טחורים חיצוניים .4 חודשים לפני הניתוח הייתי עם סיטון . שאלה : יש לי הפרשות חומות ואחרי יציאות נראות צואתיות . הפרשות לא רק מפי הטבעת גם ממקום למטה יותר נראה כמו מאזור של הפיסטולה . האם זה תקין ? וכמה זמן יקח עד שהפרשות יגמרו ? צריבה באזור של הפיסולה במיוחד לאחר יציאות האם גם זה תקין ?

02/10/2014 | 19:47 | מאת: פרופ' עודד זמורה

הילה שלום, הפרשה קלה יכולה להיות תקינה לאחר ניתוח, אולם לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט מבלי להכיר את כל פרטי המקרה וללא בדיקה. אם יש ספק, מומלץ לפנות לכירורג המנתח או למרפאת המחלקה המנתחת לבדיקה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה