ניתוח כריתת מעי גס בעקבות כוליטיס כיבית

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

04/08/2006 | 12:59 | מאת: שני

שלום רב רציתי לדעת מהם ההבדלים בין כריתה של המעי הגס בניתוח פתוח, לבין כריתה בניתוח סגור (בעקבות כוליטיס כיבית), האם ב-2 הניתוחים מוציאים סטומה דרך הבטן? איזה נתוח נחשב כפחות מסוכן ומה ההבדלים במשך ההחלמה לאחר כל ניתוח? ושאלה אחרונה :מה הניסיון בארץ בביצוע הניתוח הסגור (אני יודעת שיש רופא בשערי צדק שמבצע את הניתוח) בתודה מראש שני

02/09/2006 | 22:09 | מאת: ד"ר עודד זמורה

שני שלום אם השאלה עדיין רלונטית אנא הפני אותה לפורום שנית ואשמח להתייחס תודה

04/09/2006 | 12:04 | מאת: שולי

שלום רב, הייתי מבקשת לדעת מה ההבדל בין הניתוח זה total proctocholectomy with ilial pouch לבין ניתוח כירתת המעי הגס ויצירת סטומה ? האם זה אותו הניתוח? למי הוא מיועד? מה איכות החיים הצפויה לאחר ניתוח כזה בהשוואה לניתוח עם יצירת סטומה? היכן אפשר למצוא חומר בעברית לקרוא על ניתוח זה?

23/10/2007 | 19:45 | מאת: ברוך

שלום, אני חולה קרהון ,קוליטיס .כל מעי הגס אצלי מודלק עם פוליפים (קולונוסקופיה האחרונה מ-22.10.07) כל שאר מערכת העיכול ,מחלל הפה עד לסוף מעי דק בריא.בנוסף סובל מדלקות מפרקים(סקרולויטיס) פיודרמה קשה, פיסטולות בפי הטבעת(עברתי ניתוח לפני 5 שנים שלא כל כך עזר. אני לאחר טיפול של 7-8 שנים עם "סטרואידים" שהופסק ,שנתיים טופלתי עם "רמיקד" שהופסק בגלל שההשפעה כבר לא הייתה יעלה (ההיתי צריך לקבל "רמיקד" כל שבועיים שלוש) ובחודש האחרון אני על "הומירה" שעוזר אך ורק על המפרקים אך אני עם שלשולים של ממוצע 35-40 פעמים ביממה ,כולל בלילות . השאלה שלי היא: האם המוצא היחידי זה ניתוח כפי שממליצים לי רופאי? איזה ניתוח מומלץ? האם אוכל לעשות פאוץ'?, מהו תהליך ההחלמה וכמה זמן אישפוז ? האם אני אוכל לנהל אורך חיים נורמלים לאחר הניתוח? כמה זמן אורך הניתוח? בברכה,

07/09/2006 | 08:25 | מאת: גילה

תודה על תשובתך. סוג הניתוח שעברתי: סרטן בקולון הימני, הגידול 5 ס"מ. קצרו מעי גס 9 ס"מ, מעי דק כמה ס"מ, הוציאו אפנדיציט ושאר הבלוטות בצד זה. קבלתי 1/2 שנה כימותרפיה . נאמר לי שתירס, רימון, הדרים, אפרסמון... לא אוכל עד סוף ימי ושאר הסיבים אוכל לאכול בהמשך. לכן שאלתי אם לאחר שנתיים וחצי אפשר להתחיל לאכול מאכלים כמו אורז ולחם מלא, ירקות עם סיבים. נאמר לי שסיבים עלולים לגרום לסתימת המעי. האם זה נכון, האם זה נכון גם לגבי שנתיים וחצי אחרי הניתוח? הדיאטניות שלחו אותי לנסות. אני סובלת מגזים ומלאות בבטן, כך שלא אוכל להבחין בהרעה. אודה על תשובתך. ושוב חג שמח ושנה טובה.

12/02/2008 | 03:02 | מאת: יעל

איזה אורח חיים יכול לנהל מי שעבר כריתת מעי גס מבחינת מאמץ פיסי סוג עבודה תחומי ספורט ואיזה מעקב רפואי או טיפול רפואי נדרש האם ניתן לנהל אורח חיים נורמלי? תודה יעל

09/09/2008 | 20:28 | מאת: ורד פיראי

לפני כ-5 שנים עברתי ניתוח כריטת מעי הגס בשלושה שלבים אני נשואה + 2 והיום ברצוני להרות ולאחר צילום רחם אמרו לי שאין באפשרותי להרות באופן טיבעי ואם אני רוצה בכל זאת להרות אצטרך לעבור הפרייה חוץ גופית מאחר שהחצוצרות שלי חסומות בעיקבות הניתוחים האם יש מישהי במצבי?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה