סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/07/2006 | 20:13 | מאת: מעוז

שלום רב: לגבי חולה בן 72 הסובל מסרטן המעי הגס. ב CT האחרון, למרות שיפור במצב הגרורות, נכתב כי "המצב החמיר עקב כמות גדולה של נוזל בטני בחלל הבטן, באגן ובטחול". האם זה המקור לכאבים? האם זה מסוכן? מה האפשרות לנקז את הנוזלים ומי מבצע תהליך זה? נשמח לקבל את כל המידע בנוגע לתופעת הנוזלים בכלל. תודה על תשובה מהירה.

18/07/2006 | 22:48 | מאת: ד"ר עודד זמורה

נועה שלום, נוזל בחלל הבטן יכול להווצר כתגובה לתהליך גידולי (בד"כ מפוזר) בחלל הבטן, ונדיר שהנוזל עצמו הוא הגורם לכאבים. אם בכל זאת הנוזל מאד מפריע לאיכות החיים, למשל אם הבטן נפוחה בצורה קיצונית כתוצאה מכך, ניתן לנקז את הנוזל במסגרת בית חולים, אך יש לציין כי לרוב ההקלה זמנית מאחר שהנוזל מצטבר שוב לאחר זמן מה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה