תפרים לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

13/07/2006 | 13:55 | מאת: נאור

שלום ד"ר זמורה, זה אני מהאילאוסטומי... תודה על תשובתך המפורטת. השבוע הייתי אצל כירורג (לא בביה"ח, אלא בעירי), עקב כאב\רגישות ממוקד מתחת לאחד התפרים בדיוק משמאל לטבור. הכאב מופיע לאחר מאמץ וארוחה גדולה ונרגע לאחר מנוחה. הכירורג וידא שאין הרניה ואמר שזה תפר שלא נמס היטב (גרנולה) ושאין לי מה לדאוג. הוא לא פירט מעבר לכך. מה זה בדיוק, והאם צפויה רגיעה או שככה זה יהיה מעכשיו? (אני 3 חודשים לאחר הניתוח) תודה מראש.

18/07/2006 | 22:42 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אילאוסטומי הוא קטע מעי דק המוצא אל דופן הבטן כך שכל תוכן המעי המגיע למקטע זה יוצא החוצה לשקית ולא ממשיך הלאה במערכת העיכול. ישנם 2 סוגים עקריים של אילאוסטומי: end ileostomy בו מוצא קצה של המעי לסטומה והצד השני נשאר סגור בבטן (לרוב זה מה שמבוצע כשיש דליפה מהשקה של ניתוח), וסגירתה כרוכה בפתיחת הבטן, ו loop ileostomy בה שני הצדדים מובאים לדופן הבטן כלולאה שנפתחת בצידה, ואז הסגירה מצריכה רק חתך סביב הסטומה. לגבי התפר- איני יכול ליעץ לך מבלי לדעת באיזה סוג תפר השתמשו ומבלי לבדוק אותך. אם יש לך ספק כדאי בכל זאת להתייעץ עם הכירורג המנתח.

19/07/2006 | 01:20 | מאת: נאור

באמת קבעתי תור לכירורגים שניתחו אותי. ואגב, ביצעו בי לופ אילאוסטומי, לאחר הדלף, ולמרות זאת אני מקווה שניתוח הסגירה לא יצריך פתיחת בטן שלישית ("הספיק" לי לחוות פעם אחת תפרי מתח... לאחר ניתוח הדלף) האם החתך שעושים מסביב לסטומה נתפר לאחר הניתוח או נשאר פתוח? והאם ההחלמה מהירה וקלה יותר, למרות שהסטמה נכרתת ומבוצעת גם השקה? ומה הסבירות לדלף בניתוח של סגירת הסטומה? תודה מראש, הידע בהחלט מפיג חששות מהבלתי נודע...

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה