טחור חיצוני מדמם, ביום השני לדימום ללא כאב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/11/2012 | 22:02 | מאת: עוזי

שלום לפרופסור! מתחילת השבוע הופיע לי כאב רקטאלי עם מישוש הורגשה בלוטה קטנה לאחר יומיים הכאב פסק אבל התחיל דימום. לא מדובר בדימום רב אבל המידה שניתן להבחין על התחתונים. השאלה שלי זה כמה זמן עלי להמתין לראות אם הדימום ייפסק לבד לפני שאני פונה לטיפול רפואי? אני ביום השני של הדימום.

לקריאה נוספת והעמקה
03/11/2012 | 09:31 | מאת: פרופ' עודד זמורה

עוזי שלום, תאורך יכול להחשיד לטחור חיצוני בתהליך ספיגה עצמונית, למרות שלצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. אם התלונות הנ"ל לא פוגעות במידה ניכרת באיכות חייך, ניתן בהחלט להמתין שבועיים- שלשה. מומלץ להקפיד על ריכוך יציאות בכלכלה עשירה בסיבים (ניתן להשתמש בתוסף סיבים טבעוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם) ושתיה מרובה, או במוצרים מרככי יציאות אחרים כגון פגלקס או נורמלקס. אם אין הטבה או בכל זאת ישנה פגיעה באיכות החיים מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

12/11/2012 | 15:14 | מאת: אושרי

שלום בעקבות פיסורה ולאחר שבועיים של שימוש במשחת ניטרוגליצרים התבקשתי לעבור למשחת ניפדיפין ג'ל, קיבלתי אותה בבית המרקחת ללא כל עלון לשימוש, אין הוראות שימוש, ושכחתי מה הפרוקטולוג המליץ, איך אני משתמש בדיוק, כמו הניטרוגליצרין, ממש לדחוף משחה לפי הטבעת או שמורחים על פי הטבעת? תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה