כיווץ טחורים !

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

31/05/2006 | 11:22 | מאת: יוסי

שלום רב, מיזה כשבוע אני סובל מטחור חיצוני בגודל זית, פניתי לרופא המשפחה והוא נתן לי מרשם למשחה בשם "פרוקטוצרין" למשך שבוע, חלף שבוע ואין שיפור (הטחור לא התכווץ). פניתי לאחר שבוע שוב לרופא והוא נתן לי מרשם לתרופה בשם "פרוקטופואם" לשימוש במשך שבוע, והוא אמר לי שאם לא יהיה שיפור, אז לפנות לכירוג. ברצוני לדעת אם לא היה שיפור (הטחור לא יתכווץ) האם יש משחות/תרופות נוספות שיכולות לכווץ את הטחור. יש לציין שאני נורא חרד מטיפול פולשני (ניתוח). הודה לך על תשובתך בהקדם.

31/05/2006 | 22:00 | מאת: ד"ר עודד זמורה

יוסי שלום, הנפיחות שאתה מתאר באיזור פי הטבעת יכולה להתאים לטחורים חיצוניים בצקתיים. משחות מקומיות עוזרות בעיקר לכאב ולאי נוחות מקומית, ופחות יעילות בריפוי של הטחורים. הבצקת בטחור בד"כ משתפרת בטיפול שמרני הכולל ריכוך היציאות ואמבטיות ישיבה במים חמימים. ניתן להשיג מקרם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. אם לאחר כשבועיים של טיפול שמרני אין הטבה ניכרת כדאי לשקול טיפול נוסף כלשהו (שלא בהכרח חייב להיות ניתוח לכריתת הטחורים). חג שמח

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה