פיסטולה בפי הטבעת ופעילות ספורט

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

17/05/2006 | 10:34 | מאת: אורנה

לבני חולה קרוהן פיסטולה פנימית ליד פי הטבעת, מאוד כאבה, לאחר כמה ימים של ציפרוגיס חל שיפור ניכר. האם הליכה של כ חצי שעה, יכולה לגרום לכאבים ולהחמיר את המצב? האם רצוי שהוא לא יעשה ספורט, שלא ישחק כדורגל - ירוץ , כדי לתת למקום להרפה? האם בעקבות הציפרוגיס אמור לצאת החוצה מוגלה? שאני מורחת משחה באזור פי הטבעת זורמת החוצה מוגלה או שלשול צהוב לבן, לא ממש ברור.

18/05/2006 | 15:39 | מאת: אורנה

הוא הלך לשחק כדורגל אתמול, ומאז שחזר הוא הולך כמו פינגווין, כואב לו, כמו לפני שבוע לפני שהתחיל לקחת את הציפרוגיס. מה זה אומר? מה עושים? אנחנו חסרי אונים, קשה לי לראות אותו כל כך סובל.

18/05/2006 | 22:00 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אורנה שלום, אני מבין את התסכול שלך כאמא מסבלו שך בנך. בעקרון אין מניעה מפעילות ספורטיבית, ומטרת הטיפול היא לאפשר לבנך איכות חיים כמו כל ילד אחר, כולל לשחק כדורגל. יחד עם זאת, אם אתם רואים שפעילות מסויימת לא עושה לו טוב, אז כדאי בכל זאת להמנע ממנה לתקופה מסויימת. אם הציפרוגיס עזר, כדאי לתת לזה צ'אנס. שתהיה החלמה מהירה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה