בטן נפוחה - מחלת הקרון

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/05/2006 | 16:24 | מאת: דנה

מה קורה שהבטן נפוחה כל הזמן אפילו שאני לא אוכלת כלום אנא עיזרו לי אני מאבדת שלך שליטה והבטן התחתונה כואבת מאוד האם לרוץ לטיפול או שזה גזירתו של מחלת הקרון ההיתי בקולונסקופיה והייתה היצרות והרופא אמר שפתח את ההיצרות לא הבנתי ממנו כלום אפשר להסביר לי

14/05/2006 | 21:16 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דנה שלום, האם את אותה אותה דנה שלשאלותיה בנוגע להיצרויות בקרוהן עניתי בתחילת החודש? אחזור על עיקרי הדברים: מחלת קרוהן היא מחלת מעי כרונית שכיום אנו לא יודעים מה גורם לה, ואיננו יודעים לרפא אותה לחלוטין. לכן מטרת הטיפול היא לאפשר לאנשים החולים בקרוהן (ושחלקם הגדול אנשים צעירים) לחיות באיכות חיים מקסימאלית ולעשות כל מה שכל אחד בגילם רוצה לעשות, כולל לימודים, עבודה, משפחה, בילויים ועוד.לפי מה שאת מתארת לא השגנו אצלך מטרה זו עדיין, מאחר שאת סובלת מכאבים ונפיחות ותחושה שאת מאבדת שליטה, ואין ספק שאיכות חייך אינה מספיק טובה כעת. לכן לדעתי זכותך וחובתך "לרוץ לטיפול"- לא לוותר ,ולחפש דרך לשפר את איכות חייך. על מנת לנסות להגשים מטרה זו, יש לנו ברפואה הקונבנציונלית 2 מסלולי טיפול עיקריים, המשלימים אחד את השני. מסלול אחד הוא מסלול הטיפול התרופתי, והשני הוא הטיפול הכירורגי. חשוב לציין כי אין מדובר במסלולים מנוגדים, ועבודה משותפת ומושכלת של הגסטרואנטרולוג והכירורג המטפלים חשובה על מנת להציע את הטיפול המיטבי. איני יודע מה בוצע בקולונוסקופיה ומתאורך קשה לי להבין מספיק בכדי להסביר לך. בוודאי קיבלת תאור כתוב של הבדיקה, ואם תפרטי יותר אשמח לנסות ולהסביר. לגבי הגישה לטיפול בהיצרויות, ראי תשובתי לדנה ב 1.5.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה