תודות

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

10/05/2006 | 00:00 | מאת: אוריאל

תודה רבה ד"ר זמורה על העידוד, אני מאמין שאתה מודע לחיזוק הגוף רק מעידוד הנפש שאתה מעניק בפורום זה. בהמשך לדבריך על חשד לקרוהן רציתי להוסיף כי בנוסף לבדיקת קולונוסקופיה ביצעתי גם בדיקה עם ברום (אני זוכר שבלעתי חומר כחלחל ולאחר מכן הייתה לי צואה של אבנים...) - שיצאה גם היא שלילית. האם יש צורך לחזור היום, חמש שנים אחרי על בדיקות נוספות? לפי דעתך, האם יש מקום לבקש מהרופא המטפל בי לשלוח אותי לצילום כלשהו שיבדוק לעומק כמה פיסולות יש לי ומה מצבן או שאפשר לסמוך על כך שבזמן הניתוח שעברתי (הדבקה + סיטון חותך) הרופא איבחן את כל כל מה שיש? תודה רבה ,

10/05/2006 | 22:52 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אוריאל שלום הייתי ממליץ לך לעבור בירור חוזר מאחר שב 5 שנים התמונה יכולה להשתנות. לגבי איזור פי הטבעת, כל בדיקה יכולה "לפספס" פיסטולות, אולם הבדיקה עם שעור האמינות הגבוה ביותר היא כנראה בדיקה בהרדמה על ידי כירורג מנוסה. הייתי הולך לבצע בדיקות הדמיה של האיזור רק אם תשובת בדיקת הדמיה כזאת יכולה לשנות באיזשהי דרך את הטיפול.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה