דם בצואה ללא כאב

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

25/10/2010 | 19:14 | מאת: לי

שלום! אני בת 23 ויש לי לאחרונה דימום בצואה שנראה לאחר ניגוב על נייר הטואלט. הדם בהיר מאוד ונראה "טרי". ביציאה אחרונה ראיתי הרבה דם יחסית- מה שלא ראיתי עד עכשיו.. מה זה יכול להיות? חשוב לציין שאין לי כאבים בפי הטבעת כלל. (מעט כאבים עמומים ומתמשכים בבטן העליונה.. לא יודעת אם זה קשור..) תודה מראש!!

26/10/2010 | 13:37 | מאת: ד"ר עודד זמורה

לי שלום, הסיכוי להתפתחות בעיה מסוכנת כגון סרטן המעי הגס למשל בגיל 23 ללא סיפור משפחתי של סרטן מעי גס בגיל צעיר נמוך מאד מאד, והסיכוי שתלונותיך נובעות מבעיה שפירה כלשהי כגון טחורים פנימיים.גבוהים בהרבה. יחד עם זאת, כעיקרון, לא ניתן לומר לפי צורת הדימום מה מקורו, ולכן בכל מקרה של דימום אנו ממליצים לבצע גם בדיקה כלשהי של המעי הגס, שהיקיפה תלוי לרוב בגילך ובגורמי סיכון אחרים כגון סיפור משפחתי של מחלות מעי. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

28/10/2010 | 15:39 | מאת: לי

קודם כל, תודה על התשובה! פניתי לרופאת משפחה ולאחר בדיקה היא קבעה שיתכן ומדובר בטחור פנימי. היא נתנה לי נרות פרוקטו-גליבנול ל-10 ימים. השאלה שלי היא מה הפעילות של הנרות הללו? האם הם נועדו לשכך כאבים בלבד (כי פשוט לא כואב לי כלל) או שהם מטפלים בטחור עצמו ועוצרים את הדימום? ותוך כמה זמן רואים שינוי?- אני לוקחת אותם כבר יומיים ועדיין יש דימום...

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה