האם מדובר בטחורים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

23/04/2006 | 17:27 | מאת: אורית

שלום, אני בת 31 , ילדתי לפני 7 חודשים. אני רוצה לציין שבמהלך ההריון סבלתי מעצירות נוראית והייתי צריכה ללחוץ נורא חזק. לפני שבוע בערך התחילו לי בעיות ביציאות , התחלתי להרגיש כאב נוראי כמו חתך כזה בזמן היציאה ולאחר מספר פעמים גם ראיתי דם. לפני 3 ימים בערך התחיל לגרד לי נורא כל האזור עד לאזור איבר המין וכתוצאה מזה ירד לי דם והרגשתי מעין נפיחות באזור כולו. אני רוצה לומר שהגירודים הם פשוט בלתי נסבלים . האם מדובר בטחורים? הייתי היום אצל רופא המשפחה והוא נתן לי משחה בשם רקטוצורין שהקלה לי מאוד על הגירוד, האם מדובר במשחה המתאימה לטיפול במקום. תודה

23/04/2006 | 22:12 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אורית שלום, הסמפטומים שאת מתארת יכולים לנבוע ממספר בעיות באיזור פי הטבעת, כולל טחורים ופיסורה. מומלץ מאד להבדק על ידי רופא המומחה לתחום זה (כירורג קולורקטאלי/פרוקטולוג), בכדי להגיע לאבחנה ולכוון טוב יותר את הטיפול. בשלב הראשון כדאי לנסות ולרכך את היציאות כך שיהיו במרקם ספוגי (כמו ספוג). ניתן להשיג מרקם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), וניתן וגם מאד מומלץ להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין או פגלקס. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. משחת רקטוצורין אכן נועדה למריחה באיזור פי הטבעת ולהקלה על הסבל, ואם היא עוזרת אין סיבה שלא תמשיכי להשתמש בה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה