בלט? או פצע?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

18/04/2006 | 13:20 | מאת: דנית

אני סובלת לאחרונה מעצירויות, עשיו אני מטפלת בזה. אז יותר טוב כמובן שיוצאים לי גם הטחונים וזה נפוך ואדום ממש (רק החלק האחרון של הטחור) שמתי לי מישחה ואז הרגשתי משהו מעל הטחול כאילו יזה לא קשור לטחור כמו נקודה קטנה קצת קשה ולא כואבת אולי זה סתם פצע או משהו.. אבל זה גם לא בולט רק אני הרגשתי את זה עם היד. מזה יכול להיות? ומה הטיפול? תודה

19/04/2006 | 21:18 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דנית שלום, המצב שאת מתארת יכול להתאים לטחור חיצוני שמציק. חשוב לציין שישנן עוד אבחנות אפשריות, ורק בבדיקה ניתן להגיע לאבחנה ברורה. הטחורים מתחלקים לשתי קבוצות על-פי המיקום שלהם: טחורים חיצוניים: נמצאים בחלק החיצוני של פי-הטבעת ונראים כבליטת עור. טחורים פנימיים: נמצאים בחלקה העליון של התעלה האנאלית ואינם נראים מבחוץ. אפייני שטחורים חיצוניים גורמים לכאב או אי נוחות ונפיחות מקומית סמוך לפי הטבעת. מניעת עצירות ויציאות קשות מהווה את הבסיס החשוב ביותר לטיפול בטחורים. גם שילשול יכול להחמיר טחורים, והיציאה הטובה ביותר היא בעלת מרקם "ספוגי" (כמו ספוג). חשוב לציין כי ריכוך היציאות הוא הבסיס לטיפול גם אם נוספים לכך טיפולים נוספים, כולל טיפול כירורגי. ניתן להשיג מרקם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא), או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין או פגלקס. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. ניתן להשתמש גם במשחות מקומיות ובאמבטיות של מים חמימים ונעימים בכדי להקל על הכאב, למרות שאינם מרפאים את הטחורים, וכאמור הכי מומלץ להבדק על ידי מי שמתמצא בתחום זה (בד"כ כירורג קולורקטאלי/פרוקטולוג)

20/04/2006 | 07:41 | מאת: דנית

אצלי זה טחורים חיצוניים את זה אני יודעת, אבל למשל למחרת בבוקר אחרי היציאה הקשה שיש לי, הם חוזרים למקומם הם לא נשארים בחוץ מבין? אבל במהלך היום שאני צריכה להתאמץ שוב פעם הם שוב יוצאים, אבל לא זה מה שאני מרגישה, ממעל הטחורים יש לי מן משהו שכאילו בקע מן האור בישבן, שנראה כמו עקיצה אבל זה לא כי זה כמו עור בולט כזה. ואגב - לא כואב לי שאני עושה יציאה למרות שהיא מאוד קשה, אבל כן מפריעה לי שאני יושבת אבל כבר התרגלתי לזה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה