דימום לאחר ניתוח טחורים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

01/04/2006 | 23:44 | מאת: אנה

לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח לכריתת טחורים פנימיים וחיצוניים +פיסורה. לעיתים קרובות מופיעים אצלי דימומים לאחר יציאה(אחת לכמה ימים). ברצוני לדעת מה הסיבה לכך והאם הדבר מצביע על בעיתיות בתוצאות הניתוח.

02/04/2006 | 23:29 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אנה שלום. מבחינת הפיסורה, אם אין לך כאבים אז תוצאת הניתוח מוצלחת. מבחינת הטחורים, אם הדימום קל בלבד ולא מציק לאיכות חייך, אז זה לא מהווה בעיה. אם הדמם ניכר וכן מפריע לאיכות חייך, מומלץ להבדק אצל מומחה בתחום (כירורג קולורקטאלי/פרוקטולוג). כמו כן, איני יודע את גילך, אך אם לא עברת טרם הניתוח בדיקה של המעי הגס, ויש לך דמם מפי הטבעת, מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה בתחום על מנת לשקול בדיקה כזו.

03/04/2006 | 10:52 | מאת: אנה

אני בת 62 והדימומים מופיעים פעם לאחר יציאות.האם פרטים אלו משנים את תשובתך?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה