דימום

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/03/2006 | 14:28 | מאת: גוטמן

ד"ר שלום מבהלך חצי השנה האחרונה שמתי לב לכך שכמעט לאחר כל יציאה אני מבחין בדם על נייר הטואלט. לא מדובר בכמות גדולה אלא ממש כמות דם מינימלית אשר מקורה אינו בצואה עצמה אלא בחתך/פצע באיזור פי הטבעת אציין כי אני בן 26,בריא בד"כ וכי אין קושי ביציאות ואיני חש כאבים או צריבה באיזור..זו פשוט תופעה שלמדתי לחיות איתה בכל מקרה, מה יכולה להיות הבעיה?? תודה.

28/03/2006 | 23:28 | מאת: ד"ר עודד זמורה

בגילך דימום קל מפי הטבעת נובע לרוב מסיבות שאינן מסוכנות אלא בעיקר מציקות כגון טחורים או פיסורה (שבד"כ גם כואבת). בשלב הראשון כדאי לנסות ולרכך את היציאות (למרות שלדעתך אינן קשות) כך שיהיו במרקם ספוגי (כמו ספוג). ניתן להשיג מקרם יציאות נכון באמצעות תזונה עשירה בסיבים (ירקות, פירות, דגנים) שתייה מרובה (לפחות 8-10 כוסות שתייה ליום), ניתן גם להיעזר בתוספי סיבים טבעוניים מרוכזים (מומלצים תוספי סיבים על בסיס פסיליום, שאינם צריכים מרשם רופא) או במרככי צואה אחרים, כגון שמן פרפין. יש להשתמש בריכוך יציאות ושתיה מרובה על בסיס יומי וקבוע, ולא כתגובה ליציאה קשה מידי. משחות בד"כ עוזרות לכאב או גרד אך יעילותן בטיפול בדימום נמוכה. אם הדמם לא חולף או שמציק לך באופן ניכר באיכות חייך, כדאי להבדק אצל רופא המתמצא בתחום (בד"כ כירורג קולורקטאלי/ פרוקטולוג) בכדי להגיע לאבחנה ולכוון את הטיפול נכון. אם ימשך הדמם יש לשקול גם לבצע בדיקת קולונוסקופיה לשקול מקור אחר לדמם במעי.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה