פיסורה ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

26/03/2006 | 23:21 | מאת: דידוש

האם גירוד עז סביב פי הטבעת מעיד על פיסורה ? אני יודעת (עפ"י בדיקת קולונוסקופיה) שיש לי טחורים פנימיים. האם יש לזה קשר לגירודים ?

28/03/2006 | 23:24 | מאת: ד"ר עודד זמורה

גרד אנאלי כשלעצמו יכול לנבוע נסיבות רבות, ופיסורה וטחורים הם חלק מהגורמים האפשריים לכך. יחד עם זאת, פיסורה בד"כ מתאפיינת בכאב עז בזמן היציאה ולאחריה, וגם טחורים פנימיים בד"כ מתבטאים בסמפטומים נוספים כגון דמם או בלט רקמה באיזור פי הטבעת. מומלץ להבדק על ידי רופא מומחה לתחום זה (כירורג קולורקטאלי/פרוקטולוג) ראי גם תשובותי בנושא גרד אנאלי בפורום זה בעבר.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה