ביופידבק

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/03/2006 | 12:36 | מאת: אני

שלום, עשיתי בדיקת מונומטריה בפי הטבעת והמליצו לי על ביופידבק. מה זה ומה זה אמור לעשות? תודה

25/03/2006 | 16:50 | מאת: ד"ר עודד זמורה

אני שלום ביופידבק אנאלי הוא טיפול שנועד לשפר את יכולת השליטה בשרירי רצפת האגן ופי הטבעת ומשמש בד"כ לטיפול בקושי בשליטה ביציאות או בעיה בהרפית רתפת האגן הגורמת לקושי בהתרוקנות. הטיפול מבוצע במספר מפגשים (בד"כ כ 6 מפגשים) בהם מתרגלים עם מטפל/ת את הפעלת שרירי רצפת האגן, כשכל הזמן רואים על מסך משוב בו מוצג תפקוד השרירים, וכך לומדים לשפר את השליטה בהם.

25/03/2006 | 20:51 | מאת: אני

שאלה בהמשך- האם הטיפול נעשה בפי הטבעת בדומה לפזיוטרפיה? מה משך זמן הטיפול ( ימים, שבועות)? האם זהו טיפול הנעשה בבי"ח או במרפאה? סליחה על השאלות לרוב. חוסר הידע גורם לחוסר אונים. שבוע טוב ותודה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה