משחת ניפידין לפיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/08/2008 | 18:33 | מאת: סיגל

שלום, רציתי לדעת אם מותר להשתמש במשחה זו גם בהריון,מכיוון שאני מתכננת הריון בתקופה הקרובה וסובלת מפיסורה האם אפשרי להיות בהריון כשיש פיסורה או שזה יגרום לי למצב גרוע יותר, אולי פיסורה גדולה יותר ? תודה

27/08/2008 | 22:52 | מאת: ד"ר עודד זמורה

סיגל שלום, אין מידע רפואי אמין על שימוש בניפדיפין במשחה בזמן ההריון שכן הנושא לא נבדק היטב. תאורטית לא צריכה להיות בעיה ניכרת שכן התרופה נספגת לזרם הדם רק בכמות מועטה. החומר הפעיל משמש לעיתים גם לטיפול בסיבוכי הריון שונים ונחשב לבטוח, אך בשלב מאוחר של ההריון. הריון עצמו לא מחמיר פיסורה, אך שינויים בהרגלי יציאה הקשורים בהריון יכולים לגרום לכך, ולכן חשוב מאד להקפיד במהלך ההריון על ריכוך יציאות (כלכלה עשירה בסיבים, תוספי סיבים מסחריים, שתיה מרובה, וכד')

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה