התלקחות קרוהן חוזרת לאחר ניתוח שני

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

14/05/2008 | 11:14 | מאת: הבת

שלום דר' זמורה, אמי עברה נתוח קרוהן שני לפני שנה. לצערינו הרב - ישנה חזרה של המחלה. טופלה רק ברפאסל לאחר הניתוח. הרופא שלה נוהג לטפל בה בפלגיל / פרדנזון . האם תוכל להמליץ על טיפולים אחרים (לפני הניתוח הראשון והשני לקחה אימורן, פורינטל (פיתחה דלקת לבלב) , רמיקייד.) האם העובדה שלא עזרו בעבר פוסקת שגם לא יעזרו כעת? האם תרופות שהיתה רגישה להן בעבר(פיתחה דלקת בלבלב) אסורות ללקיחה גם היום?? מה תמליץ לקחת להרגעת המחלה?? מה הסיכוי לניתוח שלישי??? תודה רבה, אני מאוד חרדה לאימי

15/05/2008 | 21:20 | מאת: o

שלום רב הדאגה של אימך מובנת. יחד עם זאת, פורום זה נועד לתת מידע כללי, ולא יהיה אחראי מצידנו לתת יעוץ פרטני לגבי טיפול, מבלי להכיר לפני ולפנים את כל פרטי המחלה ולבדוק את אימך. כעקרון, אם תרופה מסויימת גרמה לדלקת לבלב, לא נוהגים להשתמש בה שוב, גם אחרי ניתוח, אך ניתן להשתמש בתרופות מקבילות מאותה קבוצה. העובדה שתרופה מסויימת לא עזרה לפני הניתוח לא אומרת בהכרח שלא תעזור גם לאחריו.

17/05/2008 | 21:37 | מאת: ד"ר עודד זמורה

איכשהו זה התפספס טכנית, אבל התשובה לעיל היא שלי. ד"ר עודד זמורה

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה