כאבים בפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

06/05/2008 | 23:10 | מאת: רועי ל.

שלום רב! אני סובל מידי פעם מכאבים בפי הטבעת, ללא שום קשר לתזמון מסויים, מדובר בכאב עמום וחזק מאוד, שגורם לי להתעורר אפילו משינה חזקה. לעיתים שתיית 2-3 כוסות עם הכאבים עוזרת להפגתם לאחר כמה דקות של. כל העניין התחיל לפני כשנתיים, במהלך השנה האחרונה כמעט ושכחתי מהעניין, אתמול בלילה זה קרה שוב.

06/05/2008 | 23:13 | מאת: רועי ל.

שכחתי להוסיף, בוודאות לא מדובר בנפיחות/דימום או פצעית שריטות וכיוצ"ב

08/05/2008 | 22:37 | מאת: ד"ר עודד זמורה

רועי שלום, כאבים בפי הטבעת יכולים להגרם ממגוון של סיבות, החל מסיבות שכיחות כגון פיסורה וטחורים, וכלה בסיבות נדירות יותר, אחת מהן היא תופעה של כאבים התקפיים בפי הטבעת (שלא אפיניים דווקא ללילה), מסיבה שאינה ידועה (ונקראת בשפה מקצועית proctalgia fugax) . הייתי ממליץ שתפנה לכירורג קולורקטאלי לבירור ושלילת כל סיבה אחרת. אם אכן זו האבחנה, היא אינה מסוכנת אך יכולה להיות מציקה, וניתן לנסות לטפל בה במשחה המכילה תרופה מרפת שרירים ולעיתים אף בתרופות בהן מטפלים לעיתים באסטמה (המנגנון בו זה עוזר לא לגמרי ברור).

14/05/2008 | 09:18 | מאת: רועי

עברתי לפני כשנה בדיקת קולונסקופיה בעניין אחר, ונשללה אפשרות של פיסורה ו/או טחורים. אין גם שום קשר בין היציאות ולבין הכאב. האם צריך מרשם לתרופות הקלה בעת התקף?

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה