אילוסטומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

29/04/2008 | 08:39 | מאת: 1111

אשה בת 94 עבר ניתוח אילוסטומה לפני 8חודשים עקב חסימה מגידול. בזמן הניתוח לא נעשתה שום פעולה נוספת עקב גילה.אתמול התחילה להופיע גזים ויציאות רכות מפי הטבעת .האם יש הסבך לתופעה.יש לצין שבזמן האחךון יש לה גם כאבים.

03/05/2008 | 22:33 | מאת: ד"ר עודד זמורה

לגבי היציאות מפי הטבעת לא נראה לי שיש מה להיות מוטרדים. לעומת זאת הכאב בהחלט חשוב, ואם יש לה גידול שאינו ניתן לריפוי, לפחות צריך לטפל בכאבים כדי שתסבול כמה שפחות. מומלץ לפנות לרופא המטפל או למרפאת כאב לטיפול ואיזון הכאב.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה