קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

27/04/2008 | 12:20 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 38 ,אימי חלתה בסרטן המעי הגס והרקטרום ,באיזה גיל עלי לעבור את הבדירה ? תודה

03/05/2008 | 22:01 | מאת: ד"ר עודד זמורה

קרן שלום ראשית התנצלותי על העיכוב במתן התשובה. צר לי לשמוע על מחלתה של אימך. כעקרון, אם היא המקרה הראשון במשפחה, ואם אין לך שום סמפטומים כגון שינויים בהרגלי היציאה או דמם מפי הטבעת, את צריכה להתחיל לעבור בדיקות של המעי הגס מגיל 50 או 10 שנים צעיר יותר מגיל אימך בעת גילוי המחלה, המוקדם מהשניים, ולחזור על הבדיקה כל 5-8 שנים. אולם אם החשש מדיר שינה מעיניך, לא הייתי שולל את האפשרות להבדק פעם אחת כבר עתה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה