מעי דק ודלקת מעיים

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/04/2008 | 19:40 | מאת: דנה

שלום רב ברצוני לדעת האם בצילום מעי דק ניתן לראות דלקות מעיים? מהו בכלל צילום המעי הדק? ועוד שאלה האם דלקות מעיים יכולות לעבור ללא טיפול תרופתי תודה

25/04/2008 | 23:42 | מאת: ד"ר עודד זמורה

דנה שלום, צילום מעי דק הוא צילום בו שותים חומר ניגודי (חומר שרואים אותו בזמן הצילום), ומצלמים את הבטן פעמים חוזרות, תוך כדי התקדמותו במעי, על מנת לראות את צורת המעי הדק. צילום זה יכול לאבחן בעיות במעי הדק, כולל מחלות מעי דלקתיות. אם מאובחננת מחלת מעי דלקתית כרונית כגון מחלת קרוהן. מחלה כזו היא לרוב מחלה כרונית שכיום אנו לא יודעים לרפא, ומטרת הטיפול הוא לשמור על המחלה רגועה, בכדי לאפשר לך לחיות חיים רגילים. לעיתים המחלה נכנסת לרגיעה מאליה ללא טיפול, אולם לרוב צריך "לעזור לה".

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה