לא בדיוק חוקן מים, אבל, האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה

24/04/2008 | 09:32 | מאת: ישבנוני

חג אביב שמח, איכשהו התפתח לי מנהג כזה (לא אסתטי במיוחד), להשפריץ לעיתים די תכופות (פעם ביומיים בערך) שפריץ של מים חמים בעודי במקלחת, אל תוך פי הטבעת, כשזרם המים משפופרת הטוש חזק יחסית ומכווון כך שהוא צר ככל האפשר (לא משהו ברמת כאב כלשהי - רק לחץ מתון). אני משתמש במים חמים למדי (באיזור החום העליון שעדיין לא שורף) וה"טיפול" הזה מזרז מאוד (באופן מידי ממש) יציאה של שאריות צואה. אני משפריץ כמה סילונים כאלה, עד שלא יוצא עוד שום דבר (חוץ ממים) החוצה. ה"מטרה" של כל זה, היא למנוע ניגוב אינסופי אחרי יציאה בשירותים, היות ויש לי נטיה לטחורים, והצואה בד"כ לא יוצאת עד הסוף ובצורה חלקה, ומשאירה לי תמיד הרגשה שהאיזור "מרוח" (או הולך להמרח בהמשך היום - למרות שזה לא באמת קורה). ההרגשה אחרי "חוקן" כזה מאוד נעימה, קלה ומשוחררת (וזה לא רק ברמה הפסיכולוגית). בכל אופן, רציתי לוודא, לפני שזה נהפך להרגל חיים, אם אין נזק בעניין הזה. אם זה מזיק: 1) מה סיבת הנזק? 2) איזה פתרונות נוספים לבעיה קיימים (של יציאות "נמרחות"? תודה מראש על תשובתך.

25/04/2008 | 23:36 | מאת: ד"ר עודד זמורה

כל עוד אין מדובר על החדרת הצינור לתוך פי הטבעת, ומדובר רק על השפרצת מים על איזור פי הטבעת, איני רואה בכך פסול משמעותי.

26/04/2008 | 16:53 | מאת: ישבנוני

תודה, רק להבהיר שהמים כן חודרים פנימה כמה ס"מ אני מניח (ברור שלא הצינור). כלומר השטיפה היא גם פנימית במידה מסוימת ולא רק חיצונית, ומזרזת יציאת שאריות מתוך תעלת פי הטבעת (או איך שזה נקרא). ושוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה קולורקטלית ופרוקטולוגיה